• BIST 9829.19
  • Altın 2920.731
  • Dolar 34.1478
  • Euro 38.1283
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Ankara 16 °C

Zeki Dönmez son yolculuğuna uğurlandı

Zeki Dönmez son yolculuğuna uğurlandı
93 yaşında yaşamını yitiren Aliağa’nın duayen sanayici ve ticaret erbaplarından Ahmet Zeki Dönmez Aliağa Merkez Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aliağa kabristanına defnedildi.

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Aliağa’nın gelişimine ilk harcı koyan, un imalatından, zeytinyağı imalatına, çırçır fabrikalarından  turizm konaklama yatırımlarına kadar bir çok alanda yatırımlar yapan, yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Dönmez ailesinin büyüğü A. Zeki Dönmez’in cenazesinde ailesi, sevenleri, esnaf ve ticaret camiası, sanayiciler, kurum kuruluş ve odaların temsilcileriyle Aliağalılar buluştu. Aliağa ve memleket sevgisiyle örnek bir iş insanı olan, Aliağa’nın duayeni A. Zeki Dönmez Aliağa Merkez Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Aliağa Belediye Başkan vekili Mesut Öztürk, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat  Aliağa Ticaret Odası kurucu Başkanı, Aliağalı iş insanı Adnan Saka, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkurt, CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe başta olmak üzere muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve kurum kuruluş temsilcileri cenazeye katıldı. 

Aliağa'da girişimci bir aile: Dönmez Ailesi
Bozköy’lü Dönmez ailesi Aliağa'da 1927 yılında Değirmencilikle sanayiciliğe ve ticarete ilk adımı attı. İbrahim Dönmez ve Süleyman Dönmez kardeşlerle Dönmez ailesinin Aliağa'nın gelişimine hizmetleri başladı. Değirmencilik, Zeytinyağı imalathanesi, Çırçır fabrikalarıyla yatırımları devam eden ailede büyükler İbrahim Dönmez ve Süleyman Dönmez vefat edince 1950'li yıllarda işlerin başına Ahmet Zeki Dönmez geçti. 1980'li yıllarda aile turizm konaklama sektörüne de girerek otel işletmeciliğine başladı. Zeki Dönmez bir süredir yaşlılığa bağlı çeşitli sağlık sorunları yaşıyordu.

Ahmet Zeki Dönmez Kimdir?

Zeki Dönmez 1931 yılında Aliağa, Bozköy’de doğdu. Aliağa’ya ilk Pamuk Çırçır fabrikasını ve otelini kazandırdı. Tarıma dayalı sanayi işletmeciliğini babası ve amcasının Un değirmeninde ve 1935 yılında kurduğu sulu sistem ile çalışan Zeytinyağı Sıkma tesisiyle öğrendi. Eski sistem ile çalışan bu tesisi 1970’li yıllara kadar sürdürdü. Yeni Zeytinyağı sıkma sistemleri çıkınca kapattı. Dönmez ailesi 1950’li yıllarda Demokrat Parti iktidarı ile birlikte bölgede pamukçuluğun artmasıyla Aliağa’nın ilk pamuk çırçır fabrikasını kurdu. 1977- 1980 döneminde Adalet Partisinden Aliağa Belediye Meclis üyeliği yaptı. 1982 yılında Dönmez Otel’i kurarak otel ve konaklama tesisi işletmeciliği ile Aliağa'ya hizmet etti. 2010 yılında 5 katta 60 oda ve 120 yatak kapasitesi ile hizmet veren Hotel Prestij Dönmez'i Aliağa’ya kazandırdı. A. Zeki Dönmez, 1950’li yıllarda Ege Bölgesi Sanayi Odası’na üye oldu. Dönmez Kollektif Şirketi, Aliağa Ticaret Odası’nın 1 Numaralı üyesi oldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.