• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yavru Köpek İzmir’de Yaşam Mücadelesi Veriyor

Yavru Köpek İzmir’de Yaşam Mücadelesi Veriyor
Kula Belediyesi’ne üniversite öğrencileri tarafından boynu kırık halde getirilen yavru köpek belediyeye ait barınakta ilk müdahalesinin yapılmasının ardından İzmir’de bulunan Pegasos Veteriner Kliniği’ne nakledildi.

Kula Belediyesi’ne üniversite öğrencileri tarafından boynu kırık halde getirilen yavru köpek belediyeye ait barınakta ilk müdahalesinin yapılmasının ardından İzmir’de bulunan Pegasos Veteriner Kliniği’ne nakledildi. Yavru köpeğin hayvan barınağına çöp kamyonun arkasında götürülmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, sorumlu personeller hakkında soruşturma başlattı. 
 
Yavru Köpek Yaşam Mücadelesi veriyor
Yavru köpeğin çöp kamyonunun arkasında preslenerek öldürüldüğünün doğru olmadığını ifade eden Başkan Tosun, “Üniversite öğrencileri, insanlık örneği göstererek yaralı bir yavru köpeği belediyemize teslim etmişlerdir. Ölüm kalım mücadelesi veren köpeğin ilk muayenesinin yapılmasının ardından barınağımıza nakli istenmiştir. Nitekim bu esnada bazı çalışanlarımız acı içindeki köpeği araç ile nakil etmek yerine çöp kamyonunun arkasına koymuşlardır. Bir anlık böyle bir karar veren personel hakkında gerekli soruşturma başlatıldı. Yavru köpeğin her ne olursa olsun bu şekilde muamele görmesinin hiçbir açıklaması yoktur. Yoldayken hayatını kaybetseydi eğer kimse bu vebalin altından kalkamazdı. Neyse ki barınağımızda muayeneleri yapılan hayvanımız, daha sonra veterinerimiz eşliğinde İzmir’de bulunan Pegosos Veteriner Kliniği’ne nakledilmiştir. Şuan yaşam mücadelesi veren yavru köpeğimizin biran önce sağlığına kavuşmasını diliyorum” diye konuştu. 

İlgili Personel Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Her canlının sağlıklı ve güvenli bir hayat hakkına sahip olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, boynu kırık halde üniversite öğrencileri tarafından Kula Belediyesi’ne getirilmesinden memnuniyet duyduğunu ancak bazı belediye çalışanlarının çöp kamyonu ile acı içindeki bir yavruyu barınağa götürmelerinden dolayı haklarında soruşturma açıldığını söyledi. Personele gerekli uyarıların yapılarak savunmalarının istendiğini sözlerine ekleyen Başkan Tosun, “Yaşam mücadelesi veren bir canlının çöp kamyonu ile taşınmasının hiçbir mazereti yoktur. Her insan hata yapabilir ancak içerisinde birazcık dahi merhamet olan bir kişi bu şekilde bir canlıya davranmaz. Bundan sonra Kula Belediyesi’nde böyle bir vaka yaşanmayacaktır” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.