• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 18 °C

Uluslararası Turgutlu Sempozyumu Sona Erdi

Uluslararası Turgutlu Sempozyumu Sona Erdi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Turgutlu Belediyesi iş birliği ile 17-19 Kasım 2016 tarihlerinde Turgutlu Kaya Magnesia Otel’de gerçekleştirilen Uluslararası Turgutlu Sempozyumu sona erdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Turgutlu Belediyesi iş birliği ile 17-19 Kasım 2016 tarihlerinde Turgutlu Kaya Magnesia Otel’de gerçekleştirilen Uluslararası Turgutlu Sempozyumu sona erdi.

Sempozyumda; dünden bugüne Turgutlu’nun siyasi, sosyal ve iktisadi tarihi, sanat tarihi, sosyolojisi, Turgutlu kültürü ve folkloru, şehirleşme, kent kurumları ve mimarisi, Turgutlu’da dinî ve ilmî hayat ve Turgutlulu önemli şahsiyetler ve eserleri üzerine yurt dışı ve yurt içinden 50 değişik üniversiteden katılan akademisyenler tarafından 76 tebliğ sunuldu.

Sempozyum Rektör Yardımcımız Başkanlığındaki değerlendirme oturumu ile sona erdi. Değerlendirme oturumuna Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekai Mete katıldı. Oturumda sempozyum boyunca Turgutlu ile ilgili çok değerli bilgiler paylaşıldığı, kurumlar arası iş birliği ile bu organizasyonların devam ettirilmesi gerektiği ve Turgutlu halkının sempozyuma büyük ilgi gösterdiği ifade edildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, sempozyuma ev sahiplikleri ve gösterdikleri özen nedeniyle Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür etti. Uğur Turan ve Turgay Şirin ise, Turgutlu’nun tüm yönleri ele alınmasını sağlayan böyle önemli bir sempozyumun gerçekleşmesini ve birbirinden önemli bilim insanları ile Turgutluluların buluşmasını sağlamaları nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya’ya teşekkür etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.