• BIST 9777.46
  • Altın 2913.968
  • Dolar 34.1591
  • Euro 38.1133
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye’nin İlk Engelli Dostu Hastanesi Gelişiyor

Türkiye’nin İlk Engelli Dostu Hastanesi Gelişiyor
Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak, Gaziemir’de sanayici işadamı Salih Esen ve kardeşlerinin doğup büyüdüğü semtte faaliyet gösteren Nazmiye Esen Polikliniği, tamamlanan yepyeni görüntüsüyle hizmet vermeye devam ediyor

TÜRKİYE’NİN İLK ENGELLİ DOSTU HASTANESİ GELİŞİYOR

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak, Gaziemir’de sanayici işadamı Salih Esen ve kardeşlerinin doğup büyüdüğü semtte faaliyet gösteren Nazmiye Esen Polikliniği, tamamlanan yepyeni görüntüsüyle hizmet vermeye devam ediyor.

Gaziemir Belediyesi ile hayırsever Nazmiye Esen arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Salih Esen ve kardeşlerinin doğup büyüdüğü topraklar üzerinde inşa edilen poliklinik merkezi yenilenen yüzüyle sağlık çalışmalarında halkın da takdirini kazandı. Polikliniğin tüm duvarları ünlü ressamların İstanbul’dan özenle seçilmiş reprodiksiyon tabloları ile süslendi. Poliklinik hakkında açıklamalarda bulunan Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak, günde 800 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini belirtti. Koçak, büyük hormonsal testler ve patolojik durumların Gaziemir Devlet Hastanesine yönlendirildiğini bunun dışında kalan tüm sağlık hizmetlerinin Nazmiye Esen Polikliniği’nde verildiğini ifade etti.

TÜRKİYE’NİN İLK ENGELLİ DOSTU HASTANESİ

15 poliklinik ile hizmet veren, ultrason, röntgen, EMG ve tüm labarotuvar işlemlerinin yapılabildiği Nazmiye Esen Polikliniği aynı zamanda Türkiye’nin ilk engelli dostu hastanesi olma özelliğini taşıyor. Çalışanların ve hastaların çok memnun olduklarını, hastaların yüzlerinin gülmeye başladığı ifade eden Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak, “Polikliniğimizde bedensel ve görme engelli vatandaşlarımızın tek başına sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği bir ortam oluşturduk. Kiril alfabesinden kabartma yazılara kadar her şey özenle yapıldı. Poliklinikte hergün tüm branşlarda hekim bulunuyor. Türkiye’de bu özelliklere sahip başka bir yer yok. Randevulu hasta bizim için çok önemli. Giriş çıkışları ona göre planlayıp, diğer hastalarımıza da zaman ayırabiliyoruz. Hastane ile poliklinik arasında oluşturduğumuz ring sistemiyle hızlı ve kaliteli hizmet veriyoruz. 1 doktor günde 130 hastaya bakabiliyor” dedi.

Polikliniğin fiziki koşullarının ilk zamanlar yeterli seviyede olmadığına da değinen Koçak, “20 yıllık meslek hayatımda hiç yapmadığım bir şeyi yaparak yardım talebinde bulundum. Sayın Salih Esen’e ‘annenizin adını taşıyan bu tesisi biz koruyamadık, ben bununla ilgili bir çalışma başlatsam kurumun verimli hale gelmesi için bize katkı sağlar mısınız’ dedim. Bugüne kadar kurumun ihtiyacıyla oluşturulan her birimiyle tek tek ilgilenen Salih Esen bu talebimize kayıtsız kalmadı. Bize inandı ve desteğini esirgemedi. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanıldığı zaman insanların cebinde iki lira varsa bir lirasını gözünü kırpmadan veriyorlar” şeklinde konuştu.

Polikliniğin kaydettiği aşamadan oldukça memnun olduğunu söyleyen sanayici işadamı Salih Esen ise, “Burayı yaşarken görmesi için öncelikle annemizin adına yaptık. Babamız Zihni Esen adına da bişeyler yapmanın nasip olmasını istiyoruz. Doğup büyüdüğümüz bu yerde böylesine bir sağlık tesisine katkıda bulunduğumuz için sevinçliyiz. Rahmetli annemizin adının bu tesiste yaşaması çok büyük mutluluk. Bu tesisin bugünün imkanlarıyla 800 hastaya bakıyor olması bölgenin şansı. Bu şansı bize sağlayan Başhekimimiz Sayın Ömer Koçak’a teşekkür ediyoruz” dedi./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.