• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Ankara 9 °C

Türkiye'nin En Başarılı Girişimcileri, Deneyimlerini Anlattı

Türkiye'nin En Başarılı Girişimcileri, Deneyimlerini Anlattı
Türkiye’nin önemli girişimcileri ve melek yatırımcıları exit hikayelerini ve deneyimlerini yeni girişimciler ve gençlerle paylaştı.

Türkiye’nin önemli girişimcileri ve melek yatırımcıları exit hikayelerini ve deneyimlerini yeni girişimciler ve gençlerle paylaştı.

İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Girişimcilik Ekosisteminde İlham Veren “Exit” Hikayeleri Toplantısı’nın açılışında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, günümüzde girişimciliğin daha da önem kazandığını belirterek, “Günümüzde bilgi teknolojilerine dayalı girişimler arttı. Toplumdaki önemi arttı. Ancak sadece teknolojide değil, ekonomide her alanda hızlı bir değişim süreci var. Yeni teknolojiler yeni endüstrileri doğuruyor. Eskiden gençler üniversiteyi bitirip bir şirkete veya kamuya girip emekliliklerinin sonuna kadar orada kalmayı hayal ederdi. Ya da babadan kalma şirkette ticaret yaparlardı. Ama artık bu zihniyet değişiyor” dedi.

GİRİŞİMCİLER İÇİN FON YARATILACAK

Bilgiye ulaşmanın kolaylaşması ile birlikte dünyayı izleyen gençlerin heyecanla iş fikirlerini hayata geçirmek, girişimci olmak istediklerini belirten Demirtaş, girişimcilere yönelik finansal desteklerin ve yol gösteren mentorların arttığını söyledi. Demirtaş, “Biz de Oda olarak 2015 yılı başında Girişimcilik Ekosistemine hızlı bir giriş yaptık. Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Şefliğimizi kurduk.

O tarihten bu yana da var gücümüzle çalışıyoruz. Bu salonda sık sık toplantılar düzenliyoruz. Teşvik ve destekler hakkında danışmanlık hizmeti veriyoruz. Eğitimler düzenliyoruz.  Başarıya ulaşmış örnekleri tanıtıyoruz. 2017 yılında girişimciliğe ve inovasyona Oda olarak teşvik de vereceğiz. Bunun için bütçemizde gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

EXİT BİR SON DEĞİL BAŞLANGIÇ

Girişimcilik ekosisteminin de de bir yaşam döngüsü olduğunu belirten Demirtaş, “Bunun çeşitli aşamalar var. Son aşama ise EXİT, yani girişimi satarak çıkmak. Ama bu bir son değil yeni girişimler için başlangıç. Bugünde çok önemli girişimciler kendi hikayelerini anlatacak” dedi.

Toplantının moderatörlüğünü  üstlenen İTO Meclis Üyesi Emre Kızılgüneşler, Türkiye’nin girişimci sayısını 5 milyon kişiye çıkartıp, kadın ve genç girişimci sayısını da arttırdığında ekonomik olarak büyük aşama kaydetmiş olacağını söyledi.

Brightwell Holdings Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, ise girişimcilğin biraz genetik bir özellik olduğunu belirterek, “Ama yetenek, aileden gelenler yetmiyor. Çalışmadan ve özellikle okuyup, kendini geliştirmeden bir girişimci başarılı olamaz” dedi. Manas, bugüne kadar yatırımcı olarak 35 şirkete ortaklık yapıp 1 milyar dolar değer yarattığını belirterek, “

Bu dönemde yeni fikirlere değil parasını toprağa yatıranlar, inşaata yatıranlar zararlı çıkacak” dedi.

Keiretsu Forum Yönetim Kurulu Başkanı ve Melek Yatırımcı Aydonat Atasever ise hiçbir yatırımın mükemmel şekliyle başlamak zorunda olmadığını belirterek, “Biz gittigidiyor.com'u kurarken de böyle yola çıktık. Ama devamlı olarak projeyi büyütecek fikirler aradık. Bunlarla projemizi geliştirdik. Girişimcilerin de projeyi büyütecek fikirler bulması gerekiyor” dedi.

Monitise  Direktörü Fırat İşbecer, Pozitron'u Monitise'a satış süreçleri, Lidyana.com ve Peak Games Kurucusu Hakan Baş, şirketlerini nasıl kurduğu, büyüttüğü ve en sonunda da yaptığı başarılı exit'leri ve sonrasındaki yeni iş fikirlerini hayata geçirme süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

Startups.watch Kurucusu Serkan Ünsal da, Dünyada ve Türkiye'de exitlere ilişkin verileri ve başarıya giden yolu anlattı. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.