• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye’de Kurulan İlk Biyomühendislik Bölümü Yeni Binasına Kavuşuyor

Türkiye’de  Kurulan İlk Biyomühendislik Bölümü Yeni Binasına Kavuşuyor
Türkiye’deki mühendislik fakülteleri içinde kurulan ilk olan Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü yeni binasına kavuşuyor.

Türkiye’deki  mühendislik fakülteleri içinde kurulan ilk olan Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü yeni binasına kavuşuyor.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü yeni binasının açılışı  Rektör Prof. Dr. M. Cüneyt Hoşcoşkun tarafından 26 Ocak  Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Yeni bölüm binası toplam 10 bin metrekare  yüzey alanına kuruldu ve 3 bloktan oluşuyor. Derslikler, ofisler ve laboratuar bloklarından oluşan binada 4 tane lisans dersliği, 9 tane lisansüstü dersliği, 1 kütüphane, 1 toplantı salonu  bulunuyor. Ofisler bloğunda, 29 tane ofis, 3 tane çalışma odası ve  2 tane toplantı salonu yer alıyor. Laboratuvarlar bloğunda ise 22 tane farklı uzmanlık alanlarında laboratuvar ve 3 tane öğrenci laboratuvarı hizmet verecek.

13. DÖNEM MEZUNLARINI VERECEK
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü, 2000- 2001 öğretim yılında devlet üniversiteleri arasında ilk olarak lisans eğitimi vermeye başladı. Bunu takiben 2001 – 2002 öğretim yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomühendislik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans programı ve 2004 – 2005 öğretim yılında ise doktora programı açıldı. Ege Üniversitesi, Biyomühendislik Bölümü, 2004-2016 yılları arasında 420 lisans mezunu, 218 lisansüstü mezun verdi. Halihazırda, 2016-2017 öğretim yılında 326 lisans, 73 yüksek lisans ve 67 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 638 öğrencisi bulunuyor. 2017 yılında 13. dönem mezunlarını verecek.

Biyomühendislik bölümünde yaşam bilimlerinin pek çok problemine mühendislik yaklaşımı ile çözüm bulmaya çalışan pek çok disiplin yer alıyor. Öğretim üyesi kadrosu da bu amaç doğrultusunda şekillenen; mühendislik dallarından  biyomühendislik, kimya, makine, çevre, gıda, ziraat, su ürünleri ve temel bilimlerden  kimya, biyoloji, mikrobiyoloji gibi bir çok farklı eğitim temellerine sahip 19 öğretim üyesi bulunuyor.

Ege Üniversitesi bünyesinde 2000 yılından beri yer alan Mühendislik Fakültesi  Biyomühendislik Bölümü, EBİLTEM binasında fiziksel kısıtlar altında faaliyetlerini sürdürmüş olmasına rağmen proje ve yayın sayısı bakımından üniversite ortalamasının üzerinde başarılar elde etti.  Bölümün aynı zamanda güçlü sanayi ilişkileri de bulunuyor.

Prof. Dr. M. Bahattin Tanyolaç başkanlığında yeni binasında faaliyet gösterecek olan Biyomühendislik Bölümü dinamik yapısını devam ettirerek pek çok yeni proje ve yayına ev sahipliği yapmayı sürdürecek. // EGE BASIN GRUBU // 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.