• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • İzmir 17 °C
  • Ankara 11 °C

Sempozyum ve Bilimsel Buluşmalar Kenti Aliağa

Sempozyum ve Bilimsel Buluşmalar Kenti Aliağa
Aliağa ve çevresinin 8 bin 500 yıllık uygarlık tarihini gün yüzüne çıkartmak için çalışmalar yapan Aliağa Belediyesi, ulusal ve uluslararası düzeyde sempozyum ve bilimsel organizasyonlar düzenleyerek üniversitelerin ilgisini Aliağa’ya çevirdi.

SEMPOZYUM VE BİLİMSEL BULUŞMALAR KENTİ ALİAĞA

Aliağa ve çevresinin 8 bin 500 yıllık uygarlık tarihini gün yüzüne çıkartmak için çalışmalar yapan Aliağa Belediyesi, ulusal ve uluslararası düzeyde sempozyum ve bilimsel organizasyonlar düzenleyerek üniversitelerin ilgisini Aliağa’ya çevirdi.  

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

14-15 Eylül 2017 tarihlerinde Adnan Menderes Üniversitesi ve Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin bilimsel organizasyonu, Aliağa Belediyesi'nin de kurumsal desteği ile “Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyumda 10 farklı üniversiteden 30 değerli akademisyen Aliağa ile ilgili bilgi, belge, araştırma ve bilimsel çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. 

14 Mayıs 2018 tarihinde “Aliağa Turizm Çalıştayı” düzenlendi. Aliağa Belediyesi’nin, kentin turizm potansiyelini belirlemek, tanıtmak, öne çıkarmak ve ilçenin turizmde geleceğini planlamak amacıyla düzenlediği “Turizm Çalıştayı” ile yeni bir stratejik eylem planıyla ilçenin yönü turizme de çevrildi.

Aliağa Belediyesi, 27-28 Eylül 2018 tarihlerinde “Uluslararası Aliağa ve Çevresi-Aiolis Bölgesi-Arkeoloji ve Disiplinler Arası Araştırmalar Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı. 50 bildirinin sunulduğu sempozyuma üniversitelerin geniş katılımı gerçekleşti. Sempozyumda İtalya’dan Kyme Kazılarının Eski Başkanı Antonio La Marca da Sempozyuma katılarak sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Antonio La Marca dışında İtalya ekibinden 12 akademisyen bildirilerini sundu.

2019 YILI SEMPOZYUMLARLA DOLU DOLU GEÇECEK
Aliağa Belediyesi, 2019 yılını da bilimsel çalışmalar ve organizasyonlar ile dolu dolu geçirecek.
Öncelikle haziran ayında Kültür Bakanlığı’nın izinleri, Aliağa Belediyesi’nin desteğiyle “Myrina- Gryneion Antik Kentleri Arkeolojik Yüzey Araştırmaları”nın 2019 yılı çalışmaları gerçekleştirilecek. Araştırma Adnan Menderes Üniversitesinden ve Myrina Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırma Başkanı Doç. Dr. Murat Çekilmez tarafından yönetiliyor. Ardından temmuz ayında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Emre Erdan başkanlığında sürdürülen “Tisna Antik kenti Arkeolojik Yüzey Araştırması” Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak.    

Antik dönemde terracotta adı verilen küçük heykelcikleriyle meşhur Myrina’ya ait figürinlerin Bergama Müzesinde bulunanlarla ilgili yapılan araştırmalar, mayıs ayında düzenlenecek olan “Bergama Müzesinde bulunan Myrina Figürinleri” konulu bilimsel konferans ve sergi, bilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşılacak. 

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE 2. ALİAĞA SEMPOZYUMU”
2019 Eylül ayında Aliağa Belediyesi tarafından “Geçmişten Günümüze 2. Aliağa Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyum Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın açılış konuşması ile başlayacak. Sempozyumda arkeolojiden tarihe, Coğrafyadan, tarımsal, endüstriyel mirasa, köylerde yaşayan folklorik miras, Aliağa ve çevresindeki köylerin öne çıkan ürünleri ve özellikleri çeşitli bilimsel bildirilerle kent belleğine kazandırılacak. Yemek kültüründen düğün, nişan, askere uğurlama merasimlerine, masallardan manilere Türkülerden ağıtlara kadar çeşitli kültür mirası akademisyenler, yerel araştırmacılar ve vatandaşlar tarafından ortaya çıkarılacak. 
 
2. ALİAĞA VE ÇEVRESİ ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU
2019 Ekim ayında ise  “2. Aliağa ve çevresi, Aiolis Bölgesi Uluslararası arkeoloji ve disiplinler arası araştırmalar sempozyumu” gerçekleştirilecek. Sempozyumda Türkiye ve Avrupa’dan arkeolog ve bilim insanları Aliağa’nın çevresi ile ilgili son arkeolojik bulguları kamuoyu ile paylaşılacak. Sempozyumda, Aliağa Belediyesi ile Kâtip Çelebi Üniversitesi işbirliğinde yapılacak olan “Tarihi kervan Yolu” projesi de çeşitli yönleriyle araştırmacılarla paylaşılacak.   

ESER KAÇAKLIĞI VE TAHRİBATINI ÖNLEMEYE YÖNELİK ÇALIŞTAY
Bu yıl kasım ayında ise, son dönemde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde tarihi eserlerin defineciler tarafından tahrip edildiğine yönelik haberlerin ardından kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla “Türkiye’de eski eser kaçaklığı ve tahribatını önlemeye yönelik” bir Çalıştay düzenlenecek. 

Bilindiği gibi, Kemalpaşa-Torbalı yolunda bulunan Hititler / Luwi dönemine ait Karabel kaya anıtı geçtiğimiz günlerde defineciler tarafından parçalanmış, bu tahribat arkeoloji çevrelerinde büyük üzüntü yaratmıştı. // EGE BASIN GRUBU

Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/sempozyum-ve-bilimsel-bulusmalar-kenti-aliaga/

aliaga-sempozyum-kenti-(1).jpgaliaga-sempozyum-kenti-(2).jpg55604946_594649241041592_2452318088545173504_n.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.