• BIST 9507.59
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Ankara 17 °C

Sağlığa Bir Adım Atın

Sağlığa Bir Adım Atın
Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek, sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak 1991 yılından bu yana kutlanıyor.

Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek, sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak 1991 yılından bu yana kutlanıyor. Fiziksel aktiviteyi gündelik hayata aşılamayı amaçlayan bu günde, hareketli yaşam tarzının benimsenmesi ve toplumsal bir bilinç oluşturulması hedefleniyor.

 Dünya Yürüyüş Günü,  İzmir’de ‘Hareket Hayattır’ teması ile kutlanıyor.
Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı  Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran ve Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Hizmetleri Müdürü Orhan Kozan yürüyüş ve hareket etmenin yaşam üzerine etkileri hakkında bilgiler verdi. 

‘EN KOLAY HAREKET YÜRÜMEK’
Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, “Hareket insanın yaşam kalitesini arttıran bir faaliyettir. bu nedenle toplumların sağlıklı olması için hareket etmeleri gerekmektedir. En basit şekliyle düşünüldüğünde bireyler hiçbir şey yapamasa dahi haftada 3-4 defa yürüyebilmeli çünkü en basit hareket yürümek” diye konuştu.  Günümüzde bireylerin hareketsizliğinde gelişen teknoloji, bilinçsiz kentleşme, yeşil alanların daralması gibi faktörlerin büyük etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özçaldıran, “Toplumu ne kadar hareketli hale getirebilirsek hastalıkları o ölçüde azaltmış oluruz. Toplumda farkındalık yaratmak için de bu gibi önemli haftaların duyurulması ve yaygınlaştırılması büyük önem taşımaktadır, organizasyon komiteleri kurularak ilgi arttırılabilir” dedi.

‘YÜRÜMEK MEDİTASYON ETKİSİ YARATIYOR’
Doğa yürüyüşüne dikkat çeken Orhan Kozan ise “Betonda yürümek ile toprakta yürümek arasında çok büyük fark var. Şehrin içinde yürümek bizi daha çok yorarken, doğa yürüyüşleri meditasyon etkisi yaratıyor. Bedenimiz yorulur ama beynimiz ve ruhumuz dinlenmiş oluyor.  Böyle önemli bir günde sadece şehir içi yürüyüşlere değil daha sağlıklı olan doğa yürüyüşlerine de yer verilmeli. Hafta sonu gündelik hayat streslerinden uzaklaşmak isteyen insanlar doğa yürüyüşlerine katılarak rahatlıyor ve Pazartesi gününe sendromsuz başlıyor” diye konuştu. // Gözde Çapak, Berfin Kaymak, Nuray Oğuz, Aslı Özkaya // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.