• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Ankara 14 °C

Omurga Sağlığımız ve Egzersizin Önemi

Omurga Sağlığımız ve Egzersizin Önemi
Agora Alışveriş Merkezi’nin 2011 yılından bu yana, her ayın Cuma günü düzenlediği ve 7’den 70’e herkesin takip ettiği Agora Sohbetleri ilgi çeken konularla ve alanında uzman konuklarla ziyaretçileri buluşturmaya devam ediyor.

Agora Alışveriş Merkezi’nin 2011 yılından bu yana, her ayın Cuma günü düzenlediği ve 7’den 70’e herkesin takip ettiği Agora Sohbetleri ilgi çeken konularla ve alanında uzman konuklarla ziyaretçileri buluşturmaya devam ediyor. Çalışan birçok insanın yaşadığı omurga sağlığı problemlerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek olan sohbete Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener konuk olarak katılacak.       A Blok aktivite alanında saat 16.00’da gerçekleşecek olan söyleşide Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener “Omurga Sağlığımız ve Egzersizin Önemi” konusunu Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçilerine anlatacak.

DR. FİZYOTERAPİST HÜLYA ÖZLEM ŞENER KİMDİR? 
Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve Doktora eğitimlerini Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamlayan Şener, 26 yıllık meslek hayatını hem akademisyen hem klinisyen olarak kesintisiz sürdürmüştür. Şu an ise Ege Bölgesi ve hatta Türkiye’de bir ilk olan Fisioterapia Egzersiz Eğitim Danışmanlığı’nı kurarak, her türlü hasta ve sağlıklı danışanlarına gereken değerlendirmeleri yaptıktan sonra uygun bir egzersiz programı oluşturarak, ağrısız ve sağlıklı yaşam hakkında mesleki deyimlerini paylaşmaktadır. Bu arada Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde akademisyenliğe devam etmektedir. Özel ilgi ve araştırma alanları Kas iskelet Sistemi problemleri, Skolyoz, Romatolojik, Nörolojik, Lenfödem, Kalp Damar ve Solunum Sistemi hastalıkları ve Klinik Pilates’in tüm bu problemlerde kullanımı üzerinedir. Birçok dergide de makaleleri bulunmaktadır.

Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener; Her bireyin vücut yapısı, genetik faktörleri, yaşam stili ve yaşamdan beklentileri farklı olduğu için kişiye özgü vücut analizi yapılması gerektiğini, elde edilen verilerle o kişiye özgü egzersiz programı oluşturulmasını ve doğru zamanda, doğru şekilde uygulanan egzersizle iyileştirilmeyecek sağlık sorunu olmadığını söylemektedir.  Şener, 13 Ocak Cuma günü saat 16.00’da Agora Sohbetleri’nde ziyaretçilere Omurga sağlığını ve egzersizin önemi anlatacak. Basit ve etkili hareketlerin de gösterileceği sohbet ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. 

Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçilerinin kaliteli ve keyifli vakit geçirmelerine önem verdiğini belirterek, kişisel gelişim ve sağlık konularını içeren sohbetlere yer vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.