Türk tarihinin Orta Asya’ya uzanan derinliklerinde bir savaş aracı olarak kullanılan, ateşli silahların keşfinden sonra ise bir spor dalı olarak Türk kültüründeki yerini koruyan geleneksel okçuluk, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle yaşatılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerkapı Bursalı Şüca Ok Meydanı’nda düzenlenen 18 Mart Şehitlerimizi Anma Kupası, yerel kıyafetli okçuların atışlarıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ecdat emaneti olan tüm eserleri ihya eden ve bu çalışmalarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, somut olmayan kültürel miras yatırımlarıyla da binlerce yıllık Türk geleneklerini günümüze taşıyor. Bu çalışmalar kapsamında Türk tarihinin Orta Asya’ya uzanan derinliklerinde, önceleri bir savaş aracı olarak kullanılan, ateşli silahların keşfinden sonra da bir spor dalı olarak Türk kültüründeki yerini alan okçuluk, kendine özgü tüm kurullarıyla gelecek kuşaklara aktarılıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerkapı Bursalı Şüca Ok Meydanı’nda 18 Mart Şehitlerimizi Anma Kupası düzenlendi. Etkinliğe İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Kütahya’da faaliyet gösteren okçuluk kulüpleri katıldı. Atışlar, katılımcıların birbirinden farklı geleneksel kıyafetleriyle yapıldı.
Müsabakalar öncesi düzenlenen açılış töreninde konuşan Atıcılar Tekkesi Sorumlusu Muhammet Akçay, bu geleneğin yaşatılmasına sağladıkları katkı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Akçay’ın şehit ve toprak bağlamındaki konuşmasının ardından Aşr-ı Şerif okundu. Aşr-ı Şerif’in ardından ise turnuva duası, İstanbul Talimhane Okçuluk Kulübü’nden Adnan Mehel tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra 12 yaş grubunun atışlarıyla turnuva start aldı. Gün boyunca sürecek müsabakalarda başarılı olanlara kupaları organizasyon sonunda törenle verilecek. // EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.