VODAFONE 3.5 MİLYON İNSANIN HAYATINA DOKUNDU
Türkiye’nin “Dijital Dönüşüm” ile kalkınmasını desteklemek amacıyla Vodafone tarafından kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, 9 yıldan bu yana kesintisiz sürdürdüğü sosyal sorumluluk hamlesine yatırımlarını artırarak devam ediyor.
28 Temmuz 2016 Perşembe 15:35
VODAFONE 3.5 MİLYON İNSANIN HAYATINA DOKUNDU
Türkiye’nin “Dijital Dönüşüm” ile kalkınmasını desteklemek amacıyla Vodafone tarafından kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, 9 yıldan bu yana kesintisiz sürdürdüğü sosyal sorumluluk hamlesine yatırımlarını artırarak devam ediyor. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 29 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri bugüne kadar 3.5 milyonu aşkın insana dokunan Vodafone, ülkenin ihtiyaç haritasına göre projelerine yenilerini ekleyerek yatırımlarını sürdürüyor.
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında Türkiye’nin Dijital Dönüşüm ile kalkınmasını desteklemek amacıyla başlattığımız sosyal sorumluluk hamlesini hızla sürdürüyoruz. Bu yıl da Dijital Dönüşüm Hareketi’nin önemli bir parçası olan ‘Dijital Kalkınma Seferberliği’ni başlatacak ve yeni yatırımlarımızla Vodafone’un Türkiye’deki 10. yılını taçlandıracağız” dedi
28 Temmuz 2016 – Türkiye Vodafone Vakfı toplumsal gelişime Dijital Dönüşüm ile katkıda bulunmak hedefiyle 9 yıl önce başlattığı sosyal sorumluluk atağına yatırımlarını artırarak devam ediyor. “Teknoloji Hayatın Hizmetinde” yaklaşımıyla öncelikli olarak engellilerin hayata aktif katılımı ve kadınların güçlendirilmesine odaklanan Türkiye Vodafone Vakfı’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırım miktarı 29 milyon TL’ye ulaşırken, 3.5 milyonu aşkın kişinin de hayatına dokundu. Önce Kadın programı ile 670 bine yakın kadını, bilgilendirerek, girişimcilik yoluyla ekonomiye kazandırarak, kendilerini güvende hissetmelerini sağlayarak güçlendiren Türkiye Vodafone Vakfı, 140 bini aşkın engelli ve sosyal dezavantajlı bireyin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını destekledi. Son olarak, Türkiye’de ‘Dijital Kalkınma Seferberliği’ başlatan Türkiye Vodafone Vakfı, yaşları 7 ile 14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi verilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
HASAN SÜEL: “SOSYAL SORUMLULUK YATIRIMLARIMIZI ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”
Türkiye Vodafone Vakfı’nın oluşturduğu sosyal ihtiyaç haritası çerçevesinde önümüzdeki dönemde daha da güçlü bir Türkiye için sosyal yatırımlarını artıracaklarını açıklayan Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 9 yıl önce Türkiye’nin dijital dönüşüm ile kalkınmasını desteklemek amacıyla başlattığımız ‘sosyal sorumluluk’ hamlesine tüm hızımızla devam ediyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizde 3.5 milyonu aşkın insanımıza dokunurken, 29 milyon TL tutarında sosyal yatırım yaptık. Türkiye için oluşturduğumuz sosyal ihtiyaç haritasını sürekli güncelliyor ve yatırımlarımızı bu doğrultuda sürdürmeye devam ediyoruz. İki buçuk yıl önce duyurduğumuz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin önemli bir ayağını ülkemizde toplumsal gelişime destek vermek için yaptığımız sosyal yatırımlar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 2011 yılından itibaren yürüttüğümüz kadını güçlendirme çalışmalarımızı 2013 yılında ‘Vodafone Önce Kadın’ programı altında topladık. Türkiye'de ilk kez kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetler tek çatı altında buluşturduk. Bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sunduğumuz bu programla, kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadık, ekonomiye katılımlarını ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmalarını da destekledik. Vodafone Önce Kadın programı kapsamında kurduğumuz güçlü işbirlikleri ve geliştirdiğimiz projelerle bugüne kadar yaklaşık 670 bine yakın kadına ulaştık. Dokunduğumuz alanlardan bir diğeri de birçok zorluğa göğüs germek zorunda olan engelli ve sosyal dezavantajlı bireyler. Onlara destek olmak amacıyla 2008 yılında Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında ‘Düşler Akademisi’ projesini hayata geçirdik. “Düşler Kulübü” programı altında da engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve servisleri onlara sunarak hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla bugüne kadar 140 binden fazla engelli ve dezavantajlı bireyin hayatına dokunmuş bulunuyoruz. Şimdi de Türkiye için yeni bir sosyal yatırım hamlesi başlatmaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin mobil teknolojilerin gücüyle kalkınması ve ihtiyaç sahibi daha fazla insana dokunmak için yatırımlarımızı artırma kararı aldık.”
“DİJİTAL KALKINMA SEFERBERLİĞİ İLE TEKNOLOJİ ÜRETEN NESİLLER YETİŞECEK”
Dijital Dönüşüm vizyonu doğrultusunda eğitimde de dijitalleşmenin öncüsü olmayı hedeflediklerini belirten Süel, Türkiye’de ‘Dijital Kalkınma Seferberliği’ başlatmaya hazırlandıklarını vurguladı ve şöyle devam etti:
“Dijital Dönüşüm Hareketi’nin önemli bir parçası olacak ‘Dijital Kalkınma Seferberliği’ aynı zamanda Vodafone’un Türkiye’deki 10. yılını taçlandıracak bir proje olacak. Bugün tüm dünyada bir kodlama rüzgârı var. Kodlama eğitiminin Türkiye’de de yaygın bir eğitim politikası haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de yaşları 7 ile 14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi vereceğiz. Bu eğitimler sayesinde çocukların sadece teknoloji tüketicisi olmayıp, yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını da öğrenmelerini istiyoruz. Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine katkıda bulunmayı arzuluyoruz. Bu yönüyle kodlama, liderliğini yaptığımız Dijital Dönüşüm vizyonumuzla da doğrudan örtüşüyor. Vodafone olarak, çocukların hedeflediğimiz dijital bağlantılı Türkiye’nin mimarları olacağına inanıyoruz.” / EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.