24 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • İzmir22°C
  • Ankara14°C

UĞUR MUMCU ŞARKILAR VE ŞİİRLERLE ANILDI

Efsane gazeteci/yazar Uğur Mumcu; ölümünün 24'üncü yıldönümünde Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, "Nazım Oyuncuları" tiyatro ekibinden sanatçılar Gülşen Tuncer, Orhan Aydın, Ayşegül Alapak, Levent Ülgen, Metin Coşkun ve müzisyen Emin İgüs’u

Uğur Mumcu Şarkılar ve Şiirlerle Anıldı

25 Ocak 2017 Çarşamba 11:35

Efsane gazeteci/yazar Uğur Mumcu; ölümünün 24'üncü yıldönümünde  Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, "Nazım Oyuncuları" tiyatro ekibinden sanatçılar Gülşen Tuncer, Orhan Aydın, Ayşegül Alapak, Levent Ülgen, Metin Coşkun ve müzisyen Emin İgüs’un katılımıyla anıldı. “Barış” temasıyla Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şiirler ve Şarkılarla Uğur Mumcu’yu  Anma Etkinliği'nde; Nazım Hikmet, Ahmed Arif , Yaşar Kemal, Ataol Behramoğlu, Can Yücel ve Pablo Neruda gibi Türkiye ve dünyada iz bırakan şairlerin şiirleri seslendirildi. Ezginin Günlüğü grubunun kurucularından olan ünlü müzisyen Emin İgüs, seslendirdiği türkülerle geceye renk kattı.

Ölümün acı yüzünün; barışın, direnişin, işçinin, yaşayan insan sevgisinin, memleket sevdasının duyarlılığını  bir tiyatro sahnesinde şiirin dili ve  sazın  haykırışıyla aktarıldığı programda; Gaziemir ve çevre ilçelerden yoğun bir halk katılımı gözlemlendi. 

Nazım Oyuncuları Tiyatro gurubundan sanatçıların seslendirdiği “ mesele esir olmamakta değil mesele teslim olmamakta” değişiyle kapanan programda, izleyiciler gösteriyi ayakta alkışladı.

“UĞUR MUMCU GİBİ EŞSİZ DEĞERLERİN UNUTULMAMASI GEREKİYOR”
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim  Şenol; “Bir tek Türkiye’miz var, ona sahip çıkmalı toplumsal barış ve ahengi korumalıyız. Uğur Mumcu gibi eşsiz değerlerin unutulmaması gerekiyor” dedi.
 Klasik bir anma töreninin ötesinde bir barış haykırışlarının yer aldığı anma programında; ölümün, ister Hiroşima’ya atılan bomba ile ister başka her hangi bir yerde her hangi bir şekilde meydana gelmiş şekliyle,  renginin siyah olduğu ve yüreklerde aynı sızıyı bıraktığı vurgulandı. // EGE BASIN GRUBU // Ahmed Emir Binici

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.