23 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • İzmir18°C
  • Ankara13°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 4 NİSAN 2017

TÜRKİYE GÜNDEMİ 4 NİSAN 2017

Türkiye Gündemi 4 Nisan 2017

04 Nisan 2017 Salı 13:45

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ HAREKÂTLARIN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekâtı’nın birinci etabını sona erdirdik. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekâtların hazırlıklarını yapıyoruz." dedi.

BAKAN BOZDAĞ: YA İNFAZ EDİLDİ YA DA SAKLANIYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün kilit ismi firari, Adil Öksüz'le ilgili iki ihtimal olduğunu söyledi. Bozdağ'a göre Öksüz; "Ya infaz edildi ya da saklanıyor."

45 HÂKİM VE SAVCI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

HSYK tarafından, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 45 hâkim ve savcı daha meslekten ihraç edildi. FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davaya bakan mahkeme heyeti ile duruşma savcısı geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, TRT-TRT Radyo 1 ortak yayınında yaptığı açıklamada hükümetin gündeminde bedelli askerliğin bulunmadığını söyledi. Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ByLock iddiasını da ispat etmesini istedi.

AK PARTİ, KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINI YARGIYA TAŞIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İktidarda 120 ila 180 arasında ByLock'cu vekil vardır" iddialarını yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU: İKTİDARDA 120-180 BYLOCK'ÇU VAR

İstanbul'da medya temsilcileriyle buluşan Kılıçdaroğlu, darbenin siyasi ayağının hükümet içerisinde olduğunu savundu ve iktidarda 120 ile 180 arasında ByLock'çu olduğunu öne sürdü. Bu isimlerin açıklanması gerektiğini belirten CHP lideri, "Saklıyorsanız 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğu akla geliyor" dedi.

CHP’Lİ VEKİLE SORUŞTURMA AÇILDI

'Halk Arenası' programında konuşan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt‘a sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Bozkurt'un sözlerini 'tasvip etmediğini' söyledi. Hüsnü Bozkurt ise soruşturmayla ilgili "O programdaki tüm sözlerimin arkasındayım" dedi.

MHP'Lİ AKÇAY CHP'Yİ BARZANİ ÜZERİNDEN SUÇLADI

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirerek "Türkiye'de bir numaralı Barzani dostu CHP'dir. CHP Barzani'ye muhabbet besliyor" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA'DA TERÖR SALDIRISI: 11 ÖLÜ, 40 YARALI

Terör bu kez Rusya’nın ikinci büyük kenti St. Petersburg’da sivilleri hedef aldı. Rus yetkililer, en az 11 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.

BELÇİKA'YA FETÖ'CÜLERİN İLTİCA BAŞVURUSU YÜZDE 123 ARTTI

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonraki 8 ayda Belçika'ya iltica başvurularının yüzde 123 artarak 678'e ulaştığı belirtildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

ENFLASYON MARTTA YÜZDE 11'İ AŞTI

Tarım Bakanı Faruk Çelik’in ‘Canlarını yakacağız’ dediği et fiyatlarındaki artış enflasyonu da vurdu. Martta yüzde 1.02 ile beklentileri aşan enflasyon yıllıkta yüzde 11.29’a fırladı. Merkez Bankası’nın yıl sonu hedefi yüzde 8’lik enflasyonun yarısı ilk üç aydan gerçekleşti.

GÜÇLÜ BÜYÜME SİNYALİ

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi imalat sanayi yüzleri güldürdü. Türkiye İmalat PMI Mart’ta 52.3’e yükselerek 3 yılın zirvesine çıktı. Siparişler, istihdam ve iş hacmi umut verdi

ANTALYA'YA GELEN TURİST SAYISI YÜZDE 36 DÜŞTÜ

Antalya'ya yılın ilk 3 ayında 337 bin 663 turist geldi. Böylece geçen yılın aynı dönemine göre kayıp oranı yüzde 27 oldu. Sadece mart ayı kaybı ise yüzde 36'yı buldu.

TÜRK İHRACATINA ALİBABA DOPİNGİ

Ekonomi Bakanlığı tarafından 2 faz olarak tasarlanan yeni E-ticaret projesi, Alibaba.com’un büyük veri kaynağıyla potansiyel ürün ve ürün grubu ile bölge ve ülkelerin belirlenmesini de kapsıyor.

OTELCİLER FEDERASYONU'NDAN "BOOKİNG.COM" AÇIKLAMASI

TÜROFED Başkanı Ayık, Booking.com gibi online platformların seyahat acenteciliği faaliyeti olarak değil, gelişen teknolojilerin ortaya çıkardığı bir pazarlama kolaylığı olarak değerlendirildiğini, karışıklığın giderilmesi için 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nun düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

AKFEN'DEN 2 MİLYAR LİRALIK YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın: "Yenilenebilir enerjide yılsonuna kadar yaklaşık 770 megavata ulaşırız, bu alandaki üretim santrallerine yatırımımız ise 2 milyar lira seviyesini geçecek"

İKİ AYDA 5 BİN KONUT SATILDI

Gayrimenkulde başlatılan seferberlik tuttu. 2 ayda rekor konut satışı yapıldı. 5 bin 22 konutun kapışıldığı kampanyada, vatandaş en çok 60 ay, sıfır faizle borçlandı.

‘HAYAT’ VEREN YATIRIM

30’uncu yılını kutlayan ve bugüne kadar Kocaeli’ne 2.7 milyar TL yatırım yapan Hayat Kimya, 800 milyon TL’lik iki yeni tesis açtı. 2 bin 250 kişinin istihdam edildiği gruba bu yatırımla birlikte 600 kişi daha katıldı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY 4-0 ADANASPOR

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış mücadelesinde Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Adanaspor'u 4-0 yendi.

UŞAK SPORTİF 88-95 GS BASKET

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Muratbey Uşak, Galatasaray Odeabank’a kendi evinde 95-88 yenildi. // EGE BASIN GRUBU

 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.