23 Eylül 2024
  • İstanbul24°C
  • İzmir28°C
  • Ankara16°C

THOMAS MANN VE VENEDİK’TE ÖLÜM

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ünlü Alman yazar Thomas Mann’ın “Venedik’te Ölüm” eseri üzerine bir konferans gerçekleştirildi.

Thomas Mann ve Venedik’te Ölüm

03 Mart 2017 Cuma 15:43

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ünlü Alman yazar Thomas Mann’ın “Venedik’te Ölüm”  eseri üzerine bir konferans gerçekleştirildi. Konferansı, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Kaya verdi. Prof. Dr. Kaya, “Venedik’te Ölüm Thomas Mann’ın klasik edebiyata nostaljik ve birazda depresif bir vedasıdır” dedi.
Ege Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden öğretim elemanı ve öğrencilerin katıldığı konferansta “Venedik’te Ölüm” eserinin yanı sıra eserin yazarı Thomas Mann, Alman edebiyatı, mitoslar, klasik ve modern sanat anlayışı konuları üzerinde de duran Prof. Dr. Kaya, eğlenceli anlatım tarzıyla katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Prof. Dr. Kaya “Venedik’te Ölüm” kitabının giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden seçtiği metinler üzerinden eserin analizini yaparken aynı zamanda katılımcılara kitaptaki olayların yorumlanması üzerine farklı bakış açıları sundu.

Eseri farklı perspektiflerden ele alan Prof. Dr. Kaya, mitolojik altyapı, satır aralarına sıkıştırılış metaforlar, iletişimin ölümü, ölüm yaşam ilişkisi, eski çağın sona erişi ve modernizmin doğuşu gibi konularda bilgi verdi. / /EGE BASIN GRUBU // Defne Ünal 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.