22 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • İzmir21°C
  • Ankara14°C

ŞİFA BU SENE 478’İNCİ KEZ SAÇILACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valiliği öncülüğünde yapılan 478. Uluslararası Manisa

Şifa Bu Sene 478’inci Kez Saçılacak

20 Aralık 2017 Çarşamba 09:16

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valiliği öncülüğünde yapılan 478. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin ilk toplantısına katıldı. Toplantıda kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Manisa Valiliği öncülüğünde Valilik Brifing Salonu’nda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında 478. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin ilk toplantısı yapıldı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Manisa’yı Mesir’i ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları katıldı. Toplantıda ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, geçen sene 477’incisi yapılan festival programı hakkında hatırlatmada bulundu. Dernek Başkanı Ufuk Tanık ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in konuşması sonrasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşma yaptı. Ergün, Manisa ve Mesir’in tarihi bir geçmişi olduğunu söyledi. Ergün, Mesir’in geçmişine bakıldığı zaman Kanuni’nin annesi Hafsa Sultan’ın rivayete göre hastalanmasının ardından, Merkez Efendi’nin şifa bulması amacıyla Manisa Medreselerinde bitkisel ve doğadan toplanan 41 çeşit baharatın birleştirilmesiyle sağlığına kavuştuğunu hatırlattı. Ergün, “Hafta Sultan bütün Manisa’daki hastaların ve halka, kendisine şifa getirilen baharatın dağıtılması emrini verir. 477’incisini geride bıraktığımız bu sene de 478’incisini kutlayacağımız festivalimizin özeti budur. Biz de UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi kültüre de uluslararası bir festival haline getirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Önemli olan Manisa halkına ve esnafına katkıda bulunabilmek. Manisa’yı da en iyi şekilde tanıtabilmek, tek amacımız bu. Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’miz, İl Kültür Müdürlüğümüz olmak üzere komite çalışmalarına yaklaşık bir ay önce başladı. Ön çalışmalarını hazırlıklarını yapma noktasındalar. Burada da bu protokolü imza altına almak için bir araya geldik” dedi. 

MESİR BÜTÇESİ 2 MİLYON 200 BİN LİRA

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 478’inci festival bütçesi hakkında verdiği bilgilerde, “2 milyon lira Manisa Büyükşehir Belediyesi, 200 bin lira da Şehzadeler Belediyesi katkısı olmak üzere bu rakamlar ilgili meclislere Ocak ayı içinde ilgili meclislere getirilmesi sağlanacak. Manisa’yı tanıtmak için en iyi yapmak için çalışmalar yapılacak. Manisa’yı tanıtmak için 50’in, 100’ün hesabını yapmayacağının bilinmesini istiyorum” dedi. 

21 MART 2018 NEVRUZ KUTLANACAK

Festival programı hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, 21 Mart 2018’de Nevruz Bayramı ve Karma Töreni için ilk başlangıcın yapılacağını belirterek, “24-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin festival haftası ve saçım törenleri tamamlanmış olacak. İnşallah kazasız belasız en güzel şekilde, yurt dışından ve yurt içinden gelecek olan elçiler ve misafirlerimizi Manisa’da en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

53 ÜLKE 15 KARDEŞ ŞEHİR DAVET EDİLDİ

Festivale davet edilen ülkelere de değinen Başkan Ergün, şöyle konuştu, “Bu sene 53 ülke, 15 kardeş şehir ve 4 kültür anlaşmamız olan şehir temsilcilerine ilgili komite davetlerini tamamladı. Ben bugüne kadar emeği geçen, destek veren, yıllarca bu çatı altında görev alan, geçmişte hizmeti olan bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum, teşekkür ediyorum. Bugün bizler varız, yarın başkaları olacak. Bu festival Manisa şehri yaşadığı sürece devam edecek.” 

MESİR FESTİVALİ BU ŞEHRİN KİŞİLİĞİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, festival toplantı programında yaptığı konuşmasında, “Geçmişi, bugünü ve yarını olacak olan bu ilin adı, soyadı, künyesi, başka tür kimliğini açıklayabilecek sıfatları olabilir. Bu şehrin kişiliğini, karakterini, ruhunu, canlılığını sembolik de olsa ifade eden kısaca Manisa’nın en büyük en önemli tanıtım marka değeri Mesir ve Mesirin saçma merasimi. Bu büyük değerin, ruhun sahibi Manisa’nın bizatihi kendisi ve Manisalı hemşirelerimiz. Manisa’ya hizmet ortaklığında buluşmuş, Valilik çatısı altında yerel yöneticilerimiz ve yönetimlerimiz, doğrudan Manisalı hemşerilerimizin gücünü ve hedeflerini bu platformda temsil eden derneğimiz 478 yıldır büyük bir başarı ile devam ettirilen bu etkinliği 2018 yılında da bu Manisa’nın hak ettiği ölçüde hem Türkiye bütününe hem de dünyaya sunabilmek için biraraya geldiler” dedi. Vali GÜvençer, bu sene 478’inci yapılacak olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Manisa Valiliği önderliğinde düzenlenecek olan Mesir Festivali için Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık arasında işbirliği protokolü imzalandı.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.