24 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • İzmir24°C
  • Ankara16°C

SERDAR KASTELLİ TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

Nefesli çalgılar üstadı Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Serdar Kastelli, Ege Üniversitesi Etnografya Müzesinde konser verdi.

Serdar Kastelli Türkiye’de Bir İlke İmza Attı

23 Kasım 2016 Çarşamba 11:39

Nefesli çalgılar üstadı Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Serdar Kastelli, Ege Üniversitesi Etnografya Müzesinde konser verdi. Türkiye’de bir ilke imza atarak “Chrono Cross” adlı Playstation 1 oyununun müziğini nefesli çalgılarla harmanlayarak izleyicilere muhteşem bir gece yaşattı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Sahneye Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’in takdimiyle çıkan Dr. Kastelli, konserine “Chrono Cross” projesiyle başladı. Ünlü Japon oyun müzikleri sanatçısı Yasunori Mitsuda’nın “Chrono Cross” adlı oyuna yaptığı müzikleri dinleyince müziklerin kendi sounduyla uyum sağladığını ifade eden Dr. Kastelli, “Chrono Cross’un müzikleri üflemeli çalgılarla çok iyi uyum sağlıyor. Müziksel alt yapıyı yeniden düzenleyerek Türkiye’de bir ilke imza attık” dedi.

“NEFESLENİŞLER”
Konserin ikinci bölümünde daha önceki “Nefeslenişler” projesinden şarkılar dinleten Dr. Kastelli, konser boyunca ney, yan flüt ve bir Japon üflemeli çalgısı olan “Hu-lu-si” enstrümanlarını çaldı. Dr. Kastelliye, Panduri’de Uğraş Önal Burç, Latva’da Adil Çete, Elektro Gitar’da Çandar Aşkın, Klasik Gitar’da Ergün Pala, Tonmaister Mert Bulutsuz ve Vokal’de Emre Oral Burç sesleri ve enstrümanları ile çeşitli şarkılarda eşlik etti.
İzleyicilerin yoğun ilgi göstermesi nedeniyle konseri yarım saat daha uzatan Dr. Kastelli, davetlilere büyülü bir gece yaşattı. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.