23 Kasım 2024
  • İstanbul19°C
  • İzmir19°C
  • Ankara12°C

SADECE FİNANS DEĞİL TERÖR DE TARTIŞILMALI

G20 YEA dönem başkanlığını 4-7 Eylül Şangay ve 8-10 Eylül tarihlerinde Çin'in Beijing kentinde Çin’e devreden TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı burada yaptığı konuşmasında işadamlarının tek sorumluluklarının finansal konular olmadığını söyledi.

Sadece Finans Değil Terör De Tartışılmalı

10 Eylül 2016 Cumartesi 13:16

G20 YEA dönem başkanlığını 4-7 Eylül Şangay ve 8-10 Eylül tarihlerinde Çin'in Beijing kentinde Çin’e devreden TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı burada yaptığı konuşmasında işadamlarının tek sorumluluklarının finansal konular olmadığını söyledi. Başta terör olmak üzere pek çok küresel sorunu işadamlarının da politikacılar gibi tartışması gerektiğini belirten Çuhacı, karanlık güçlerin emrindeki Fetö Terör Örgütünün darbe girişimine karşı tüm Türkiye’nin karşı durarak bu darbe girişimini engellediğini anlattı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, 4-7 Eylül Şangay ve 8/10 Eylül 2016 tarihleri arasında Çin'in başkenti Pekin’de düzenlenen G20 YEA (Genç Girişimciler İttifakı) toplantısında dönem başkanlığını Çin’e teslim etti. Başkanlık görevini teslim ederken Türkiye’nin dönem başkanlığını değerlendiren Çuhacı, bu süreçteki tüm paydaşlara ve özellikle Türkiye ve Çin görev güçleri ve yönetim kadrolarına teşekkür etti.
 
Uzun yıllardır gerçekleştirdiği zirvelerde girişimciliğin önemi vurgulayan G20 YEA Genç Girişimciler İttifakı, büyük-küçük ölçekli tüm girişimleri ve özellikle genç-kadın girişimcileri ve KOBİ’leri destekliyor. Bu girişimcilerin, Küresel Değer Zinciri içindeki avantajlarını, değerlerini artırma, mobilite oranlarını yükseltme adına özellikle düşük gelir düzeyindeki gelişmekte olan ülkelere yönelik politikaları destekleyen G20 YEA, aynı zamanda bu yıl güçlü dijital ticaret ve Elektronik Dünya Ticaret Platformu’na yönelik önerileri ile B20 politikalarına da katkıda bulundu.
 
Girişimcilik kültürünün iş istihdamı yaratma ve ekonomik büyüme için önemli bir faktör olduğunu savunan G20 YEA, G20 Girişimcilik Eylem Planı ile bu önerileri taahhüt ederken “G20 Ekonomilerinde Girişimcilik Araştırma Merkezinin” kurulmasında Çin’in desteğini kazanmış durumda. Dünya ekonomisinde girişimciler için süreçleri daha da hızlandıracak çözümler bulacaklarını belirten Çuhacı, bir yıl önce İstanbul’da yapılan zirvede büyük umutları olduğunu; bugün dünya genelinde girişimcilik kültürü ile ilgili farkındalığın yükseldiğini belirtti. Girişimciler arasında geçtiğimiz dönemde verimli bir işbirliği yaratmaya çalışırken ortak güçlükleri deneyimlediklerini belirten Çuhacı sözlerine şöyle devam etti: 
 
“Geçtiğimiz yıl boyunca küresel terörizm, ekonomik krizler ve sosyal değişimler bütün toplulukları ve devletleri doğrudan etkiledi. İşadamları olarak sadece finansal sorumluluklarımız yok. Bunlar gibi küresel konularda da sorumluluklarımız var. Terörizm hem G20 üyesi ülkeler hem de diğer ülkeler için küresel bir sorundur. Hepimiz geçen yıl Nice, Orlando, İstanbul, Brüksel, Paris, Ankara, Dakha, Bağdat ve diğer kentlerde korkunç saldırılara tanık olduk.”
 
FETÖCÜ DARBE GİRİŞİMİ 2023 HEDEFLERİ İÇİN BİZİ DURDURAMAZ 
Tüm bunların yanı sıra Türkiye’nin önemli güçlükler yaşadığının altını çizen Çuhacı; Türkiye içinde ve dışında terör örgütleri ile mücadele edildiğini ve bu süreçte bir de Fetö Terör Örgütü ile ilgili sorunların başladığını söyledi ve son dönemi G20 YEA üyelerine şu sözlerle anlattı:
 
“Türkiye, darbe girişiminden bu yana son 2 ayda zorlu bir gündeme sahipti. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, tüm siyasal partiler ve tüm milletvekilleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ana kadrosu, iş dünyası, sivil toplum, medya ve genel olarak vatandaşlar Türkiye demokrasisinin arkasında durdular ve darbe girişimini birlikte engellediler. Yaşadıklarımız terörist organizasyon Fethullah Gülen’in bürokrasi, iş dünyası, eğitim ve diğer bağlantılarının bir denemesiydi. Fetö için çalışan karanlık güçler, etkili olduklarını düşündükleri her yerde istikrarsızlık yaratmaya çalıştılar. G20 üyesi dostlarımızın da desteğiyle, ortak düşmanlarımız olan terör örgütleriyle savaşta daha güçlü olacağız. Terörist organizasyonlar insanlığın ortak düşmanıdır. IŞİD ne kadar insanlık düşmanıysa, Suriye’deki boşluktan faydalanan PYD de aynı derecede insanlık düşmanıdır. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmaksızın bütün dünya topyekün mücadele etmelidir. Küresel terör sorununa küresel çözümleri işadamlarının da politikacılar gibi konuşması gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede, 2017’de Almanya, 2018’de de Arjantin’de yapılacak G20 ve G20 YEA zirvelerinde, terörle mücadele ve sosyal uyum konularında genç girişimcileri daha büyük sorumlulukların beklediğini de vurgulamak istiyorum. Tüm gelişmelere rağmen sağlam temeller üzerinde bulunan Türkiye ekonomisinin yatırım iklimini günden güne daha da iyileşiyor ve 2023 hedefleri için biz işadamları hükümetimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz.” / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.