22 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • İzmir25°C
  • Ankara19°C

MCBÜ'NÜN SATRANÇ SPORUNA DESTEĞİ ÖĞRENCİLERİ MUTLU ETTİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, her alanda olduğu gibi satranç sporunda da farklılığını gösteriyor.

MCBÜ'nün Satranç Sporuna Desteği Öğrencileri Mutlu Etti

29 Aralık 2016 Perşembe 16:05

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, her alanda olduğu gibi satranç sporunda da farklılığını gösteriyor. Akademik birimlerde satrancın geliştirilmesi için alınan bahçe satranç takımları ve satranç masaları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Manisa Satranç İl Temsilcisi Mehmet Albayrak, Yunusemre İlçesi Temsilcisi Dr. Erdem Nalbant, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin Öner, yeni kurulan Satranç Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. H. Zeki Diril, Fen-Edebiyat Fakültesi Botanik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Behlül Güler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ayhan Bilir’in katılımıyla yapılan törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu ve satranca gönül veren öğrencilerde büyük memnuniyet yarattı.

Prof. Dr. Bilal Gümüş, 2016 yılı Üniversite Sporları Satranç Şampiyonasında erkekler takımı birinciliğini elde eden MCBÜ takımında yer alan ve Kocaeli Gebze’de yapılan Türkiye Satranç Şampiyonasında da Türkiye ikincisi olan MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Mert Yılmazyerli ile satrançta ilk hamleleri gerçekleştirdi.

Ardından Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye satranç sporuna verdiği destek için teşekkür ziyaretinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör  Prof. Dr. A. Kemal Çelebi; satrancın önemli bir spor dalı olduğunu, bu sporu çok sevdiğini, üniversitede de geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için ilk etapta 6 bahçe satranç takımı 10 satranç masası aldıklarını dile getirdi. Çelebi, yeni yıldan itibaren tüm ilçelerdeki akademik birimlere bahçe satranç takımı, satranç masası alacaklarını belirtti. Prof. Çelebi, üniversite yönetimi olarak öğrencileri her alanda desteklediklerini, Manisa Satranç İl Temsilciliğiyle iş birliği içinde öğrencilere yönelik çalışmalar, turnuvalar gerçekleştirebileceklerini belirtti. Satranç Manisa İl Temsilciliğine atanan Mehmet Albayrak’ı üniversitede konuk etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, görevinde başarılar diledi.  Prof. Çelebi, Türkiye Satranç Şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Mert Yılmazyerli’yi, Manisa’yı ve üniversiteyi en iyi şekilde temsil ettiği için tebrik ederek, hediye takdim etti. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.