22 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • İzmir25°C
  • Ankara19°C

MCBÜ ÖĞRENCİLERİ HATALAR KONUSUNDA UYARILDI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından “Gençlerin Hayal Dünyasından Pişmanlık İçinde Gerçek Hayata Uyanışları” konulu konferans düzenlendi.

MCBÜ Öğrencileri Hatalar Konusunda Uyarıldı

29 Aralık 2016 Perşembe 16:38

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından “Gençlerin Hayal Dünyasından Pişmanlık İçinde Gerçek Hayata Uyanışları” konulu konferans düzenlendi. MCBÜ Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleşen konferans, Eğitimci-Yazar Kadir Keskin tarafından verildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Kamil Şirin ile Yrd. Doç. Dr. İlker Mümin Çağlar, Şehzadeler Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa Pala, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Milletlerin kendine özgü değer yargıları olmakla beraber adalet, bilgi ve formasyon üçlüsünün her millette aynı olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Kadir Keskin, “Sevgili gençler! bugün kafanızı bilgiyle yüklemezseniz, geleceğin çakıl taşları olmaya mahkum olursunuz” dedi.

“Bugünün gençleri, kalite olarak baktığımızda bizim dönemimizden daha kaliteli ama harcananları da yok değil” diyen Keskin, dünyada ve Türkiye’de yapılan araştırmalarda suç oranlarında yüzde ellilik payın 15 ile 24 yaş arasında işlendiğini ve bunun da sebepleri arasında alkol ve cinselliğin ilk sıralarda olduğunu söyledi.

Keskin, hayatın servet-kudret-şöhret-şehvet diye dört işlemi olduğunu belirterek, “İlk üçüne hepimiz sahip olmayabiliriz ama şehvet hepimizde mevcut, eğer onda irademizi kaybedersek bizi her türlü kötülüğe sürükler” dedi. “Sınavlarda dört yanlış bir doğruyu götürür ama gerçek hayatımızda bir yanlış bütün hayatımıza zarar vererek, bizi telafisi olmayan hatalara sürükler” diyen Keskin konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sevgili gençler, şu an kendinizi dünyanın en bilgili insanı gibi görüyorsunuz ama hayat hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. İnsanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor, hiç yaşamamış gibi ölüyor. Her insan işlediği suçtan dolayı bir mazeret bulabilir ama bir anne ve baba evladının işlediği suçtan dolayı boyun eğmesine bir mazeret bulamaz. Bugün hapishanelerde her gruptan insan mevcut, her an hepimiz hata yapabiliriz, dikkatli olun ve anne-babalarınızın boynunu eğdirmeyin. Kadınlar erkeklerden daha güçlüdür. Bu gücünüzü akıllıca kullanın. Dünyayı idare edenler erkeklerdir ama erkekleri idare eden de kadınlardır. Ünlü iş adamı rahmetli Sabri Ülker gençlere, “Evlenmeden önce dört gözünüzü açın, evlendikten sonra da üç gözünüzü kapatın” diyor. Yine devam ediyor, “Evlilik pazara gittiğinizde sebzenin en tazesini, en güzelini almak gibidir.  Eve gelince o sebzeler mutfakta iyi de pişse, kötü de pişse atamazsınız, yemek zorundasınız. Artık bundan sonrası bir kaderdir” diyor. Ben de diyorum ki aşık olan insanlar, aşık olduğu kişide görmek istediklerini görür. Göremediklerinizi de büyükleriniz görür. Karar vermeden önce mutlaka büyüklerinizin olur ve onayını alın. Umduklarınızı bulamayabilirsiniz, bulduklarınızla yetinecek ve kıymetini bileceksiniz. Elinizde sağlık, iffet, iman, aile ve işiniz gibi beş topunuz var. Bunlardan ilk dördü sırça toptur, elden düşürmeye gelmez kırılır. İşiniz lastik toptur, istediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Vaktinizin büyük çoğunluğunu kafeteryalarda harcarsanız sizi kimse fark etmez ama hocalarınızın etrafında harcarsanız sizi mutlaka birileri fark eder ve iyi yerlere gelirsiniz. Sorumluluklarınızı bilin ve sabırlı olun. Gelecekte anne babanızın ve hocalarınızın gurur duyacağı kişiler olmanız dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum.”

Konferans sonunda Kadir Keskin’e, verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.  /EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.