22 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • İzmir28°C
  • Ankara20°C

MCBÜ İLE VESTEL ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI HIZLA İLERLİYOR

MCBÜ Teknokent ile Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yapılan iş birliği anlaşması nedeniyle, Vestel yetkilileri tarafından üniversiteye bir ziyaret gerçekleştirildi.

MCBÜ İle Vestel Arasındaki İş Birliği Anlaşması Hızla İlerliyor

07 Şubat 2017 Salı 11:40

MCBÜ Teknokent ile Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yapılan iş birliği anlaşması nedeniyle, Vestel yetkilileri tarafından üniversiteye bir ziyaret gerçekleştirildi.

MCBÜ Rektörlüğünde düzenlenen toplantıda Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge Genel Müdürü Murat Sarpel, Ar-Ge Müdürü Metin Nil, Vestel Akademi ve Araştırma Grubu öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Barbaros Kirişken, Yrd. Doç. Dr. Burhan Gülbahar, Yrd. Doç. Dr. Görkem Yılmaz ve Kıdemli Araştırmacı Dr. Görkem Memişoğlu ile MCBÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, MCBÜ Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Prof. Dr. Ahmet Türk, Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, MCBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın, MCBÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Cura, MCBÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahattin Akgül bir araya geldi.

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge Genel Müdürü Murat Sarpel, “Üniversite imkânlarının çalıştırılması bizim açımızdan önemli bir unsurdur. Böylece ilişkilerin geliştirilmesini sağlayacak platform oluşacaktır” dedi. Teknokentin kuruluş çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran MCBÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, “Marka değeri olan Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile iş birliği içerisinde bulunmak, hem üniversitemiz hem de Teknokent açısından önemli bir kazanımdır” dedi.

Toplantıda; Teknokent ortaklığı, Ar-Ge Merkezi laboratuvar alt yapısının ortak kullanıma açılması, Vestel Akademi bünyesinde gerçekleştirilen yüksek lisans ve doktora programlarında MCBÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği ile Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümleri öğretim üyelerinin ders vermesi, ortak proje ve araştırma faaliyetlerinin geniş kapsamlı yapılması, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Teknokentte kullanacakları ofisin seçimi ile kiralanması konuları ayrıntılı olarak ele alındı ve mutabakata varıldı. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.