24 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • İzmir24°C
  • Ankara16°C

MATEMATİĞİN KANGURULARI LVİV’DE BİR ARAYA GELDİ

Sınır Tanımayan Kangurular Derneği’nin 1991’den bu yana düzenlediği uluslararası 24. Kanguru Matematik Sınavı Kongresi 26 Ekim – 30 Ekim tarihleri arasında Lviv’de toplandı.

Matematiğin Kanguruları Lviv’de Bir Araya Geldi

17 Kasım 2016 Perşembe 13:35

Sınır Tanımayan Kangurular Derneği’nin 1991’den bu yana düzenlediği uluslararası 24. Kanguru Matematik Sınavı Kongresi 26 Ekim – 30 Ekim tarihleri arasında Lviv’de toplandı. Kongreyi Türkiye’yi temsilen, MEF Okullarından matematik öğretmeni Özgür Özdemir ve Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’ndan Kenan Çağlar Dükel katıldı.

Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında Genel Sekreterlik yapan Prof. Gregor Dolinar’ın yeniden dernek başkanı seçildiği kongrede ayrıca derneğe yeni katılan ülkeler de oldu. Üye ülke sayısı 74 olan Kanguru Matematik Sınavına her yıl 6 milyondan fazla öğrenci katılıyor. Türkiye’de 2015’ten beri düzenlenen sınavlara 30 bine yakın öğrenci katılıyor.

74 ülkeden profesör ve matematik öğretmenlerinin katıldığı kongrede 2017 Kanguru Matematik Sınav soruları tartışılırken aynı zamanda dernek başkanı seçimleri de yapıldı.  /EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.