22 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • İzmir28°C
  • Ankara23°C

MANİSA’DA KOSGEB BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİTEM) tarafından düzenlenen “Teknokentte Ar-Ge Projesi ile Yer Almak İsteyen Akademisyenlere Yönelik KOSGEB Bilgilendirme Semineri”, MCBÜ Mühendislik Fa

Manisa’da KOSGEB Bilgilendirme Semineri

10 Şubat 2017 Cuma 10:11

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİTEM) tarafından düzenlenen “Teknokentte Ar-Ge Projesi ile Yer Almak İsteyen Akademisyenlere Yönelik KOSGEB Bilgilendirme Semineri”, MCBÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme Dairesi (KOSGEB) Manisa İl Müdürü Levent Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı seminere; MCBÜ Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Tıp Fakülteleri ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda görev yapan yaklaşık 50 akademik personel katıldı.

KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan; fikirlerini projeye dönüştürerek MCBÜ Teknokentte yer almak isteyen akademisyenlere ar-ge ve inovasyon proje destekleri, başvuru aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar, projenin KOSGEB formatında yazılması, değerlendirme ve izleme aşamaları ile proje finansman planı oluşturulması hakkında bilgiler verdi. Levent Arslan; endüstriyel uygulama projelerinin başvurusu için yeni eklenen başvuru kriterlerinden olan ve doktora tezini ticarileştirmek isteyen araştırma görevlileri ve danışman öğretim üyelerine verilen hibe destekleri ile patenti olan araştırmacılara verilen seri üretim desteklerinin öğretim üyeleri tarafından değerlendirmeye alınması gereken konuların başında geldiğini belirtti. Seminerde ayrıca; KOSGEB için MCBÜ Teknokentin önemi vurgulanarak, girişimci akademisyenlere proje başvurusu sırasında verilecek olan başlangıç sermayesi desteği, kira desteği, hizmet ve teçhizat gibi destek kalemlerine ait finansman planı üzerinde örnek uygulamalar tartışıldı.
Seminer sonunda MCBÜ ÜSİTEM Müdürü Doç. Dr. Osman Çulha tarafından KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan'a teşekkür belgesi takdim edildi. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.