23 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • İzmir24°C
  • Ankara14°C

MACÜ’DEN METALSAN’A AR-GE DESTEĞİ

Teleset Group şirketi olan Metalsan Endüstriyel Ürün San. ve Tic. Ltd. Şti, Ar-Ge Merkezi kurulum desteğini MCBU Teknopark’tan alıyor.

MACÜ’den Metalsan’a Ar-Ge Desteği

29 Eylül 2016 Perşembe 17:15

Teleset Group şirketi olan Metalsan Endüstriyel Ürün San. ve Tic. Ltd. Şti, Ar-Ge Merkezi kurulum desteğini MCBU Teknopark’tan alıyor.

10 ve 11 Ağustos 2016 tarihlerinde yönetmelikleri yayınlanan Ar-Ge reforma paketi kapsamında, Ar-Ge Merkezi kurulum şartları revize edilmiş ve ek olarak tasarım merkezleri teşvik kapsamına alınmıştı. Böylece birçok KOBİ ölçekli kuruluş için, teşviklerden yararlanma fırsatı ortaya çıktı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.; Ar-Ge reform paketi, Ar-Ge merkezi kuruluş gereklilikleri, firmaların Ar-Ge stratejileri ve hedeflerini içine alan başvuru dosyası hazırlıkları ile TÜBİTAK-1501 Sanayi Ar-Ge projeleri için MCBÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çulha’yı görevlendirerek teknik destek veriyor. 

Bu çalışmalar hakkında bilgi almak, Teknopark faaliyetlerini tanıtmak, üniversite-sanayi işbirliğindeki bu gibi somut işbirliklerinin sayısını artırmak amacı ve firmadaki Ar-Ge Merkezi kurulum çalışmalarını yerinde incelemek için MCBÜTEK Yönetim Kurulu Üyesi ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat ile MCBUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş’ın katılımlarıyla Metalsan Endüstriyel Ürün San. ve Tic. Ltd. Şti.’de bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, Doç. Dr. Osman Çulha, Metalsan Fabrika Müdürü Soner Hanoğlu ve Kondenser Fabrika Müdürü Cüneyt Urgan tarafından firma ve Ar-Ge Merkezi kurulum faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Firma yetkilileri, yapılan mevcut işbirliğinin kapsamından ve sürdürülmesinden çok memnun olduklarını; test-analiz-eğitim ihtiyaçları ve Ar-Ge Merkezi projeleri ile dış destekli projelerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile çalışacaklarını ifade ettiler.  / EGE BASIN GRUBU    

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.