23 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • İzmir23°C
  • Ankara16°C

LEVANTEN KÖŞKLERİ MÖTBE’DE SERGİLENECEK

Levanten Köşkleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışı 6 Şubat 2017 tarihinde Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Levanten Köşkleri MÖTBE’de Sergilenecek

03 Şubat 2017 Cuma 11:03

Levanten Köşkleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışı 6 Şubat 2017  tarihinde Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan Levanten Köşkleri fotoğraf sergisi, Levanten evlerinin İzmir’in mimarlık tarihinin bir parçasını oluşturması yönüyle ele alıyor. Günümüze ancak bir kısmı ulaşan, çoğu Bornova ve Buca'da bulunan bu yapıların bazıları son yıllardaki yenileme çalışmalarıyla eski görkemlerine kavuştu. 

Ege Üniversitesi, Levanten evlerinden 10 tanesini bünyesinde barındırıyor. Bu yapıların en eskisi 19.yüzyılda "Büyük Ev" olarak anılan, günümüzde Ege Üniversitesi Rektörlük Binası olarak kullanılan Levanten evi. Büyük Ev'in yanı sıra Ege Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan diğer Levanten evleri de üniversitenin idari, kültürel ve sosyal faaliyet alanlarında hizmet veriyor.

MÖTBE’de Türk Sanat Müziği Konseri
Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde 13 Şubat 2017 tarihinde “Türk Sanat Müziği’’ konseri gerçekleştirilecek. Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen konser saat 20:00’ de başlayacak. // EGE BASIN GRUBU // Bahar Özaksoy

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.