23 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • İzmir20°C
  • Ankara13°C

KULA’DA 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kula'da da coşkuyla kutlandı. Kula Kaymakamı Murat Güven, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kaymakamlık makamında protokol üyeleri ile bayramlaşmasının ar

Kula’da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

30 Ekim 2016 Pazar 17:02

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kula'da da coşkuyla kutlandı.  Kula Kaymakamı Murat Güven, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kaymakamlık makamında protokol üyeleri ile bayramlaşmasının ardından, Kula İlçe Stadı’ndaki “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” etkinliklerine katıldılar.
 
Kula’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Kaymakamlık makamında Kula Kaymakamı Murat Güven, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un protokol üyeleri ile bayramlaşmasıyla başlayan etkinliklerde daha sonra Kula İlçe Stadı’na giden Kaymakam Güven, Yüzbaşı Oğuz, Başkan Tosun ve protokol üyeleri burada öğrencileri ve vatandaşları selamladı. Kula Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Komiser Yardımcısı Ahmet Ömerbeyoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kula Belediyesi Meclis Üyeleri İlyas Macun, Nafiz Aydın protokol üyeleri, dernek ve oda başkanları, vatandaşlar ile öğrencilerin de katıldığı etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Güven yaptığı konuşmada, “Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizden tek isteği Cumhuriyetimizi her zaman koruyup, geliştirmemizdir. Ülkemiz geçmişte olduğu gibi iç ve dış düşmanların her zaman hedefi olmuştur.  15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan işgal provası gibi bundan sonrada dış düşmanların doğrudan ya da içerideki maşaları aracılığıyla hedefi olacaktır. Bunu engellemek için Cumhuriyet’in bekçileri olarak daima uyanık olmak, onu yüceltmek ve güçlü kılmak hepimizin görevidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, 15 Temmuz gecesi ve terörle mücadele ederken şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yarışmalarında  Dereceye Giren Öğrencilere Ödül Verildi
Kula Kaymakamı Murat Güven’in konuşmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılan kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere; Kaymakam Güven, Askerlik Şubesi Başkanı Melih Oğuz ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ödüllerini vererek tebrik ettiler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Kula Belediyesi Yaz Okulları ve Kış Okullarında eğitim alan cimnastik ve folklor öğrencileri yaptıkları gösterileri ile seyircileri büyüledi.

Başkan Tosun ‘Cumhuriyet; Demokrasinin, Çağdaşlığın, Birlikteliğin Temelidir’
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı, Milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem taşımaktadır diyerek, “Asil milletimiz, binlerce yıllık şan ve şeref dolu bir tarihe sahiptir. Tarih boyunca hep büyük devlet kurma ülküsünü taşıyan Milletimiz 93 yıl önce bugün Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyet; demokrasinin, çağdaşlığın, birlikteliğin temelidir. Bu gün burada vatandaşlarımızla ve geleceğimizin koruyucuları öğrencilerimizle beraber bu bayramı coşku ile kutladık. Çocuklarımızın yaptığı gösteriler ve okuduğu şiirler bizi gururlandırdı. Bu çocuklar gelecekte, Cumhuriyeti koruyan büyükleri gibi ülkelerine sahip çıkacaklar. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain saldırı, Cumhuriyetimize, birlik ve beraberliğimize yapılmıştır. Kahraman Türk milleti Cumhuriyetine sahip çıktı ve korudu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum. 93. Kuruluş yılında ebediyen var olacağına inandığımız en büyük bayramımız kutlu olsun” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Lise, Ortaokul, İlkokul ve Kula Belediyesi Kış Okulu öğrencilerinin Selim Sabahat Anadolu lisesi Bando Takımı eşliğinde resmi geçidinin ardından son buldu. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.