23 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • İzmir26°C
  • Ankara17°C

KULA, AYDINLANDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçenin cadde ve sokak aydınlatmalarına ek olarak park ve camileri de aydınlattı.

Kula, Aydınlandı

28 Eylül 2016 Çarşamba 17:56

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçenin cadde ve sokak aydınlatmalarına ek olarak park ve camileri de aydınlattı. Yapılan ışıklandırma çalışmalarının ardından geceleri ışıl ışıl bir görüntü kazanan camiler ve parklar, bulunduğu bölgeye de farklı bir hava kattı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile yapılan ışıklandırma çalışmaları kapsamında Kula’da birçok cadde ve sokak, 17 cami, 1 türbe ve 7 park aydınlığa kavuştu. Yapılan ışıklandırma çalışmaları neticesinde farklı bir konsepte kavuşan türbe, cami, park ve caddeler vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Cami, türbe ve parkların aydınlatılmasından sonra yol yapım, peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesi biten Turgut Özal Bulvarı, Yunus Emre, Tabduk Emre, Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana Caddeleri de aydınlatılarak geceleri hem görsel konfor hem de vatandaşların güvenliği sağlanmış oldu.

Başkan Tosun: “Aydınlık Mekanlardan Aydınlık Yarınlara’’
Aydınlatma çalışması yapılan noktalarda incelemelerde bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yaptığı açıklamada şunları söyledi: " İbadethaneler, parklar, meydan, cadde ve sokaklar bir şehrin vazgeçilmez sosyal yaşam alanlarıdır. Bu güzel ilçenin sakinlerini ve mekânlarını aydınlık yarınlara ulaştırmayı kendimize hep görev ediniyoruz. Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kula’nın Değişimi Devam Ediyor
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, Kula’nın sosyal ve mimari yapı yönünden bir değişim süreci içerisinde olduğunu belirtti. Başkan Ergün, "Manisa’da ışıklandırma çalışmaları her geçen gün yenilerinin eklenmesiyle artmaya devam ediyor. İnancımızı yaşadığımız alan olan camiler, günlük hayatımızda uğrak noktamız olan parklar, caddeler ve sokaklardan vatandaşlarımızın en iyi şekilde istifade edebilmesi adına aydınlatma çalışmalarına her ilçede olduğu gibi Kula'da da devam ediyoruz. Kulalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 
Aydınlatılması Yapılan Caddeler
Yunus Emre Caddesi
Tabduk Emre Caddesi
Mehmet Akif Ersoy Caddesi
Mevlana Caddesi
Turgut Özal Bulvarı

Aydınlatılması Yapılan Parklar
Şehit Polis Lokman Çankaya Parkı
Halil Esendağ-Selçuk Duracık Parkı
Şehit Fatih Yağcı Parkı
Muhsin Yazıcıoğlu Parkı
Alançeşme Parkı
Şehitlik Parkı
Karayolu Parkı
 
Aydınlatılması Yapılan Camiler
Kavacık Mahallesi Camii
Emre Mahallesi (Türbe)
Emre Mahallesi Carullah bin Süleyman Camii
Kurşunlu Camii
Süleyman Şah Camii
Hz. Ömer Camii
Ortaköy Mahallesi Camii
Sarnıç Mahallesi Camii
Yurtbaşı Mahallesi Camii
Esenyazı Mahallesi  (Asar Bağlısı) Camii
Saraçlar Mahallesi Camii
Hacıtufan Mahallesi Camii
Sandal Eski Camii
Sandal Yeni Camii
Börtlüce Mahallesi Camii
Şehitlioğlu Mahallesi Camii
Balıbey Mahallesi Camii
Çiftçi İbrahim Mahallesi Camii

// EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.