24 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • İzmir26°C
  • Ankara21°C

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖRNEK KENTİ DİKİLİ

Dikili Belediyesi, peş peşe hayata geçirdiği çevre dostu projelerle geri dönüşüm atağını sürdürüyor.

Geri Dönüşümün Örnek Kenti Dikili

08 Kasım 2016 Salı 08:51

Dikili Belediyesi, peş peşe hayata geçirdiği çevre dostu projelerle geri dönüşüm atağını sürdürüyor. 
 
Doğası, denizi ve kumsalları ile Ege bölgesinin en özel noktalarından biri olan Dikili'de, Dikili Belediyesi'nin çevre ve doğal yapının korunması ilkesiyle hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha ekledi. Yeni proje kapsamında artık atık pet şişeler kaynağında toplanarak çevre kirliliğinin önüne geçilip, geri dönüşüme kazandırılacak.  
 
Çevre Projelerinden Ödün Verilmiyor
 
2014 Mayıs ayından itibaren gerçekleştirdiği çevre bilinci ve farkındalık seminerleri ile atık pil ve atık yağ toplama kampanyaları ve cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması projelerini başarıyla hayata geçiren Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü,  şimdi de doğada uzun süre yok olmayan pet şişelerin ayrı olarak toplanıp, geri dönüşüme kazandırılması projesine start verdi.  Proje yürütücülüğünü Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinden Çevre Mühendisi Seray Bozkaya'nın yaptığı çalışmanın, ilk etabında kentin 35 farkı noktasına, şişe figüründe özel tasarlanan metalden yapılmış pet şişe toplama kafesleri yerleştirildi.  Yılsonuna kadar kent genelinin tamamına yayılması hedeflenen proje ile 3 ayrı amaç aynı hayata geçirilecek. Çalışma kapsamında pet şişelerin toplanması ile çevre temizliği ve geri dönüşüm sağlandığı gibi çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratmak da hedefleniyor.
 
“Gelecek Nesillere Daha Temiz Bir Dikili Bırakmak İstiyoruz”
 
7'den 70'e tüm hemşerilerine çevre bilincini aşılamak, gelecek nesillere de daha temiz bir Dikili bırakmak için geri dönüşüm projelerini çok önemsediklerini belirten Çevre Mühendisi Seray Bozkaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 'Yükselen su ve benzeri içecek tüketime bağlı olarak gittikçe artan oranda karşımıza çıkan pet şişelerin oluşturduğu çevre kirliliğine ve atık sorununa karşı bilinçlenme ve işbirliği en önemli çözüm. Belediye olarak kentimizde her ne sebeple olursa olsun çevre sorunlarının yaşanmasına geçit vermeme kararlılığındayız. Bu amaçla vatandaşlarımız başta olmak üzere, resmi kurum ve kuruluşların işbirliğinde başlattığımız atık pil, atık yağ toplama ve cam şişelerinin geri dönüşüme kazandırılması projelerine başarıyla devam ediyoruz. Müdürlük olarak doğaya zarar veren atıkların arasında yer alan pet şişelerin kaynağında toplanıp, geri dönüşümünün sağlanması için yeni bir çalışma başlattık. Başlattığımız bu çalışma kapsamında insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu sahil bandına, pazaryerine, meydanımıza ve okullarla yakın bölgelere şişe figüründe özel tasarlanan, metalden yapılmış pet şişe toplama kafesleri yerleştirdik. Bu çevre dostu proje ile hem çevremizi korumayı, hem çevre konusunda farkındalık yaratmayı, hem de aynı gerçekleştirilen geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sunmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın verdiği destek ile bu projemiz de diğer çevre projelerimiz gibi başarılı olacaktır' / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.