24 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • İzmir19°C
  • Ankara10°C

EÜ ARAŞTIRMA STRATEJİSİ SEKTÖR ÇALIŞTAYLARI DEVAM EDİYOR

Ege Üniversitesi araştırma stratejisi sektör çalıştaylarına devam ediyor. Ege Üniversitesi EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi Konferans Salonu’nda 8 Aralık 2016 Perşembe günü saat10.00’da “Enerji Sektör Yönelimleri Çalıştayı” ile saat 14.00’de “Kimyasal

EÜ Araştırma Stratejisi Sektör Çalıştayları Devam Ediyor

06 Aralık 2016 Salı 12:15

Ege Üniversitesi  araştırma stratejisi sektör çalıştaylarına devam ediyor. Ege Üniversitesi  EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi Konferans Salonu’nda 8 Aralık 2016 Perşembe günü  saat10.00’da “Enerji Sektör Yönelimleri Çalıştayı” ile saat 14.00’de “Kimyasal Teknolojiler Sektör Yönelimleri Çalıştayı” düzenlenecek.

Ayrıca 9 Aralık 2016 Cuma   günü 10.00-12.30 saatleri arasında “Hastalıklar ve Tedavi Yaklaşımları Sektör Yönelimleri Çalıştayı” ile 14.00-16.30 saatleri arasında ise “Biyoteknoloji Sektör Yönelimleri Çalıştayı” gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi olarak 2012 yılında başlatılan Ege Üniversitesi Araştırma Politikası ve Stratejisi belirleme   çalışmaları; kurumsal bir makro yönlendirme ile Ege Üniversitesi’nin ulusal düzlemde lider olduğu saptanan alanlarda araştırmaların yönünü, gelişimini, kaynaklarını tanımlamak, disiplinler arası ekip çalışmalarını teşvik etmek ve kurumsal liderliğini daha da genişleterek ileriye götürmek amacıyla düzenleniyor. 
Ege Üniversitesi’nin iç ve dış paydaşlarının katılımı ile çok yönlü ve çok kapsamlı yürütülen çalışmada: Bilimsel Yayınlar, Ulusal Ve Uluslararası Projeler, Kontratlı Araştırmalar, Patentler, Spin-Off Firma Sayıları, gibi farklı parametreler incelenerek beş öncelikli araştırma alanı belirlendi. Belirlenen; “Biyoteknoloji, Enerji, Gıda Bilimleri ve Teknolojileri, Hastalıklar ve Tedavi Yaklaşımları, Kimyasal Teknolojiler” alanları için TÜBİTAK 1000 Programı’na sunulan strateji geliştirme proje önerileri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulundu. Ege Üniversitesinin öncü olduğu ve Türkiye’de ilk beşe girdiği araştırma alanları olarak da ülkemiz bilim ve teknoloji iradesi tarafından da onaylandı.

“Ege Üniversitesi Araştırma Stratejisi” dokümanı, Ege Üniversitesi’nin güçlü yanlarının yanı sıra, bölgesel, ulusal ve uluslararası eğilimler, öncelikler ve ihtiyaçları da kapsayacak şekilde kurgulanıyor. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.