25 Kasım 2024
  • İstanbul10°C
  • İzmir11°C
  • Ankara2°C

EKONOMİ DUAYENLERİNDEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE TÜYOLAR

“Yenilenen Dünyada Ekonomi” panelinde Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve gazetenin köşe yazarlarından Prof. Dr. Güngör Uras ve ekonomik değişimlere ilişkin genç girişimcileri bilgilendirdi.

Ekonomi Duayenlerinden Genç Girişimcilere Tüyolar

18 Şubat 2017 Cumartesi 12:48

“Yenilenen Dünyada Ekonomi” panelinde Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve gazetenin köşe yazarlarından Prof. Dr. Güngör Uras ve ekonomik değişimlere ilişkin genç girişimcileri bilgilendirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu ile Dünya Gazetesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen “Yenilenen Dünyada Ekonomi” panelinde, genç girişimciler gazetecilerden ekonomideki gelişmelere ilişkin bilgi aldı.

“GİRİŞİMCİ ARKADAŞLARIMIZ ÜLKEMİZİ BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIYACAKTIR”

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise BTSO çatısı altında çalışmalarını sürdüren TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil ve Yönetim Kurulu Üyelerini çalışmalarından dolayı tebrik ederek sözlerine başladı. Remzi Topuk, “TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulumuz, gençlerimizi iş hayatına kazandırmak ve ekonomiye katkı sağlamak adına çalışmalarını devam ettiriyorlar. Ülke ekonomimiz değerli girişimci arkadaşlarımızın sayesinde bir üst seviyeye atlayacaktır. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliği önemsiyorum. Panelistlerimiz Güngör Uras ve Hakan Güldağ’a katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

BTSO’NUN VİZYONU GİRİŞİMCİLERE ÖZGÜVEN AŞILIYOR

Yenilenen dünyada özellikle küresel rekabetin tavan yaptığı bir ortamda ülkelerin ekonomik olarak kendini yenileyen bir yapıda olmasının zorunlu hale geldiğinin altını çizen TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil ise Türk ekonomisinin son 15 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 2008 yılı itibari ile ortaya çıkan küresel kriz ile gelişen ülkelerin ekonomileri geriye giderken Türkiye’nin gelişme kaydettiğini ifade eden Yeşil “Ülkemizin dünyanın en büyük 20 ekonomi arasında 722 Miyar Dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ile 18. sırada olması bizlere büyük onur ve gurur veriyor” diye konuştu. Genç girişimcilere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Bursa büyürse Türkiye büyür” vizyonu ile özgüven aşılandığını vurgulayan Yeşil, “TEKNOSAB projesi de sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli ileri teknolojili üretime geçişinin ve yeni sanayi devriminin sembolü olacaktır. Bu kapsamda biz genç girişimcilere daha fazla görev ve sorumluluk düştüğünün farkındayız” ifadelerini kullandı.

LİDER ŞİRKETLERDE TEKNOLOJİ ÖNE GEÇTİ

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Dünya Gazetesi olarak girişimciliğin önemine çok inanan bir kurum olduklarını söyledi. Güldağ, Türkiye’de yapılan yatırımların 5’te 4’ünün özel sektör tarafından yapılan yatırımlar olduğunu ifade ederek, “Girişimci olmak ya da girişimcilere destek vermekten başka çaremiz yok” dedi. Değişen dünyada şirketlerin de sıralamasının değiştiğine değinen Güldağ, “9 Ocak 2007 yılında Steve Jobs yaşıyordu ve IPhone ile o zaman tanıştık. Yine 2007 yılında Android uygulamasını ilk olarak gördük. 2007 yılında dünyada değeri en yüksek şirketler arasında ExxonMobil,  General Electric, Microsoft, City Group, British Petrol ve Shell yer alırken, bugün sıralamaya baktığımızda ilk sırada Apple ile karşılaşıyoruz. Bizler de artık değişen dünyada dijital dönüşümün mutlaka yansımalarını göreceğiz” açıklamalarında bulundu.

“GELECEK HAKKINDA BEKLEYİŞLER FLULAŞTI”

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Güngör Uras, değişen dünyada sadece iş adamlarının değil, tüm insanların gelecek hakkında bekleyişlerinin olduğunu söyledi. “Üretmemiz ve yatırım yapmamız gerekiyor”  diyen Uras, “1. kuşak ve 2. kuşak arasındaki fark bu. Şimdi ihracat önemli. Bu yüzden dünya piyasalarında olan biteni görmek sadece izleme yapmak yetmiyor, piyasaları değişimlerin görerek ona göre hareket etmek gerekli. Türkiye’deki ve küresel piyasadaki alışkanlıklara göre ürün ve hizmetimizi değiştirmemiz lazım. Bu da yenilikçiliği, farklılığı ve teknolojiyi gerektiriyor. Dünya pazarlarında talebi olan malı dünya kalitesinde ve dünya fiyatıyla üretmemiz lazım. Bunu üretemediğimiz zaman başarılı olamayız. Amacımız dünyada talebi olan malı dünya fiyatıyla, dünya kalitesinde tüketiciye sunmak olmalıdır” dedi. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.