24 Eylül 2024
  • İstanbul16°C
  • İzmir18°C
  • Ankara10°C

EKİZ YUMURTA FOÇA BASKETBOL BU YIL ALTYAPI GELECEK YIL 1.LİG

Moral motivasyon nedenlerle lige bir yıl ara veren Ekiz Yumurta Foça Basketbol takımında bu yıl tamamen altyapıya yönelik bir çalışma sürdürülüyor.

Ekiz Yumurta Foça Basketbol Bu Yıl Altyapı Gelecek Yıl  1.Lig

26 Aralık 2016 Pazartesi 14:02

Moral motivasyon nedenlerle lige bir yıl ara veren Ekiz Yumurta Foça Basketbol takımında bu yıl tamamen altyapıya yönelik bir çalışma sürdürülüyor. U11 –U12 yaş gruplarında oluşturulan kız takımları için hazırlanan çalışma programı ise süper lig takımlarını dahi özendirecek nitelikte. 

Alt yapı antrenörü ve koordinatörü Kerem Evcim’e teslim edilen takım fiziksel çalışmaların yanısıra sporda bilimin desteğiyle yeni yıldızlar yaratmayı amaçlıyor.  Evcim; 2K Kuvvet Kondisyon ekibinden Sportif Gelişim Koçu Atilla Türker ve Beslenme Koçu ve Mental Danışman Derya Türk ile, Türkiye’de pek az takımda uygulanan bir çalışmayı birlikte yürütüyor. Sporcuların fiziksel olduğu kadar mental olarakta en doğru gelişimi göstermelerini sağlamak, ileri yaşlardaki sakatlık risklerini azaltmak, bir sporcu gibi yaşamaları ve beslenmeleri için bilinçlendirmek, takım başarısıyla birlikte hedeflenen öncelikler arasında yer alıyor. Bu amaçla   çeşitli testlerden geçirilen sporcular, sezon sonuna kadar tavizsiz uygulanacak bir antrenman programıyla destekleniyor. Oyuncuların başarılı olduğu kadar mutlu birer basketbolcu olmaları için imkanlar seferber ediliyor.

Atilla Türker; kuvvet kondisyon ve performans testlerini yaptıklarını, vücut kompozisyonlarından , boylarından, genetik yapılarına kadar çeşitli veriler elde ettiklerini, bunlar doğrultusunda beslenme semineri verdiklerini ve çalışma programı oluşturduklarını belirtti. Türker; “Beslenme çok önemli. Bu yaşta oturan alışkanlıklar ileride çok daha rahat sürdürülebiliyor. Hem kişisel hem sportif gelişimleri çok daha iyi gerçekleştirilebiliyor. Spor bilimi temeli insan olan çok önemli bir dal. Bizide sporcu yetiştirmede Amerika’dan ayrı kılan faktörlerden en önemlisi. Biz ülkemizde de spor bilimini sporcu yetiştirmede etkin kılmaya çabalıyoruz” dedi.

Kerem Evcim’de öncelikle üç aylık bir program yaptıklarını, lisanslı 48 sporcuyla İzmir liglerinde iki ayrı kategoride mücadele edeceklerini, hedeflerinin finallere gitmekle birlikte iyi ve gelecekte Türk basketboluna hizmet edecek başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Evcim; “ Ekiz Yumurta Foça Basketbol A Takımına oyuncu vermek ve Türk Basketboluna başarılı sporcular armağan etmek için örneği az görülen bir çalışmanın içindeyiz” dedi.

Ekiz Yumurta Yönetim Kurulu ve Basketbol Kulübü başkanı Hamdi Ekiz moral sebeplerle lige bir yıl ara verdiklerini, önümüzdeki yıl bir takımla anlaşarak Ekiz Yumurta Foça Basketbol olarak 1.Lig’de olmayı hedeflediklerini söyledi. Hamdi Ekiz; “Geçen yıl son maçtaki skor nedeniyle 1.lige çıkamadık. Biraz motivasyonumuz düştü. Ama bu işten kopmadık. Seneye 1.ligde olmayı planlıyoruz. Sanırım seneye yine sahada olacağız.” Dedi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.