24 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • İzmir26°C
  • Ankara21°C

DİKİLİLİ CUMHURİYETÇİLERDEN ANITKABİR’E ÇIKARMA

Dikilili Cumhuriyet sevdalıları, 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkacak. Dikili’den 9 Kasım akşamı yola çıkacak olan grup, 10 Kasım sabahı erken saatlerde Anıtkabir’de olacak.

Dikilili Cumhuriyetçilerden Anıtkabir’e Çıkarma

09 Kasım 2016 Çarşamba 13:17

Dikilili Cumhuriyet sevdalıları, 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkacak. Dikili’den 9 Kasım akşamı yola çıkacak olan grup, 10 Kasım sabahı erken saatlerde Anıtkabir’de olacak. 
 
Dikili Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikle Dikilili Cumhuriyet sevdalıları, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ebedi Başkomutanımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’nci yıldönümü olan 10 Kasım’da, Anıtkabir’e adeta çıkarma yapacak. 
 
09.05'te Anıtkabir’de Saygı Duruşu
 
Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, 9 Kasım akşamı Dikili Atatürk Meydanı’ndan otobüsle hareket edecek grup, sabahın erken saatlerinde Anıtkabir’e ulaşarak, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te Anıtkabir’de saygı duruşunda bulunacak.  Etkinliğe katılacak olan 52 Cumhuriyet sevdalısı Dikilili, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebedi istirahatgahında anarken, bir yanda da Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ile devrimlerine olan bağlılıklarını kararlılıkla ortaya koyacaklar. 
 
“Cumhuriyet’in Çocukları 10 Kasım 'da Ata'sıyla Buluşuyor”
 
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Cumhuriyet’in Çocukları 10 Kasım’da Ata'sıyla Buluşuyor" sloganıyla gerçekleştirilen geziye yoğun ilginin olduğunu dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Kentimizin dört bir tarafında yaşayan hemşerilerimiz Atamıza ve Cumhuriyetimize olan bağlılığıyla, el ele verip 10 Kasım’da, Ata'mızın huzuruna çıkacak’ dedi. 
 
9 Kasım gecesi Dikili’den otobüsle başlayacak ve 10 Kasım günü Anıtkabir’de devam edecek olan etkinliğin çok önemli bir maneviyatı olduğuna vurgu yapan Başkan Tosun açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Dikilili hemşerilerimiz, ülkemizin ve Cumhuriyetimizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği dönemde çok önemli bir dayanışmaya güç vermektedirler.  10 Kasım 2016 günü Atamızın manevi huzurunda, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne sonsuza kadar sahip çıktıklarını, Atatürk devrim ve ilkelerinin ışığında yürümeye devam edeceklerini, kararlılıkla dile getirmek istemeleri çok önemli bir karardır. Bizlerde daha önceden gerçekleştirdiğimiz Anıtkabir buluşmalarına çok önem verdiğimiz için bu yıl daha kapsamlı bir etkinlik düzenleyerek vatandaşlarımızdan gelen bu anlamlı talebi karşılamanın tarifsiz mutluluğu içindeyiz. 10 Kasım’da, Atamızı aramızdan ayrılışının 78’nci yıldönümünde şükran ve minnetle anarken kentimizin her noktasında olduğu gibi Anıtkabir’de de hemşerilerimiz aracılığıyla Cumhuriyete, Atatürkçülüğe ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımızı haykırmak bizler için büyük bir onur olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu ülkede Cumhuriyetçilik de, Atatürkçülük de asla yok olmayacaktır. Kimsenin de buna gücü yetmez, yetemez. Atamızı saygıyla, şükranla ve minnetle bir kez daha anıyorum” / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.