24 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • İzmir22°C
  • Ankara14°C

DEKOR, GÜNÜMÜZDE GÖRSELLİĞİ CANLANDIRAN BİR ETMEN HALİNİ ALDI

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından düzenlenen “Türk Halk Oyunları Bölümü Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” kapsamında “Sunuma Yönelik Çalışmalar” konulu panel gerçekleştirildi.

Dekor, Günümüzde Görselliği Canlandıran Bir Etmen Halini Aldı

20 Ocak 2017 Cuma 13:31

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından  düzenlenen “Türk Halk Oyunları Bölümü Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı”  kapsamında “Sunuma Yönelik Çalışmalar”  konulu panel  gerçekleştirildi. 

“Teknolojik Gelişmelerin Halk Dansları Sunumunda Kullanımı”  adlı sunumu gerçekleştiren Berkay Akbulut, “Oyun esnasında yansıtılan video ve görüntüler anlatımı desteklemekte ve performansı görsel anlamda oldukça zenginleştirmektedir. Gelişen teknolojik imkanlar sahne dekorunu da yakından etkiliyor ve her geçen gün yeni tasarımlar kullanılıyor. Günümüzde dekor, tasarımcının beceri ve yaratıcılığı ile temayı destekleyici, görselliği canlandıran ve renklendiren bir etmen halini aldı” dedi.

“Geleneksel Ortamdan Sahneye Geçiş Sürecinde Aydın Erkek Zeybek Oyunları”  adlı sunumu yapan Murat Çam ise “Geleneksel ortamda oyuncu dansta bir ön hazırlık yapmazken, sahne ortamında bir ön hazırlık yapması gerekiyor. Geleneksel ortamda oynayan kişi seyirciden ziyade oyundan kendi aldığı haza bakar. Ancak sahne ortamında oyuncunun kendini seyirciye beğendirme kaygısı vardır” diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU // Mert Erak / Özgürer Deniz Kundakçı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.