23 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • İzmir20°C
  • Ankara13°C

CUMHURİYET BİZE TANKLARIN ÖNÜNDE DURAN HALK KAZANDIRDI

Gazeteci Yazar Avni Özgürel’in konuk olduğu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu konferans, 31 Ekim 2016 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkez

Cumhuriyet Bize Tankların Önünde Duran Halk Kazandırdı

01 Kasım 2016 Salı 15:55

Gazeteci Yazar Avni Özgürel’in konuk olduğu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu konferans, 31 Ekim 2016 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Müftüsü Sinan Cihan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Avni Özgürel, Cumhuriyetin bize 15 Temmuz’da sokağa çıkan, tankların önünde duran halkı kazandırdığını ifade ederek, “Bundan önce yaşadığımız darbelerde böyle olmadı. Herkes bir kenara oturdu, bu işin sonucu ne olacak diye bekledi. 15 Temmuz’da da bu ülkeyi kim yönetecek diye oturup bekleyenler elbette olmuştur. Ama bizim tarihimizde 15 Temmuz’daki duruşun ikinci bir örneği yoktur” dedi. 

Cumhuriyet’in 1923’te ilan edilmesinden itibaren Atatürk’ün Cumhurbaşkanı seçilme sürecini anlatan Özgürel, o dönemdeki meclisin işleyişi ile ilgili bilgiler verdi. Tarihimizde yaşadığımız darbelerden örnekler vererek detaylı bir şekilde değerlendiren Özgürel, darbelerin iç olaylar sonucunda gerçekleşmediğini, arkasında her zaman uluslararası güçlerin olduğunu belirtti. 27 Mayıs darbe kararının daha Demokrat Parti göreve başladığında bu güçler tarafından verildiğini, 15 Temmuz’da yaşananlar ile ilgili değerlendirmeler yapılırken de uluslararası arenada yaşanan olaylara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan ve büyük ilgiyle dinlenen Avni Özgürel’in teşekkür belgesi ve çiçeği Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi tarafından takdim edildi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.