23 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • İzmir29°C
  • Ankara18°C

BOZKIR KÜLTÜRÜ BASİT BİR KÜLTÜR DEĞİLDİR

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda “Amazonlar ve Eski Türkler” konulu konferans düzenlendi.

Bozkır Kültürü Basit Bir Kültür Değildir

28 Şubat 2017 Salı 12:00

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda  “Amazonlar ve Eski Türkler” konulu konferans düzenlendi.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nün  “Kuruluşunun 25. Yılı Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. İlhami Durmuş katıldı.

EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Ekici, 25. yılın öneminden bahsederek “25. Yıl bronz yıl olarak kabul ediliyor. 25 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü,  Ege Üniversitesi içinde ‘genç’ denilebilecek bir yaşta” diye konuştu. 

Türk kültürünün nasıl ortaya çıktığından ve nasıl yayıldığından bahseden Prof. Dr. Durmuş, “Türklerin oluşturduğu Bozkır Kültürü basit bir kültür değildir. Ben bu kültür tipini,  yerleşik kültürle göçebe kültür arasındaki dördüncü bir kültür tipi olarak tanımlıyorum”  dedi. Türk kültürünün dil yapısı ve kökenine de değinen Prof. Dr. Durmuş; Sümerler, İskitler, Hunlar ve Göktürkler üzerine yaptığı akademik çalışmalarından bahsetti.

Konferansın, sonunda Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Ekici tarafından Prof. Dr.  İlhami Durmuş’a “Teşekkür Belgesi” verildi. // EGE BASIN GRUBU // Begüm Ersen – Yalçın Günay

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.