23 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • İzmir19°C
  • Ankara11°C

AZERBAYCAN MİMARLIK VE İNŞAAT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Azerbaycan ve Türkiye, bir millet iki devlet anlayışıyla uluslararası ilişkilerini devamlı olarak geliştirmek üzere geçmişten günümüze birçok çalışma gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki akademik işbirlikleri de başarılı bir şekilde devam ediyor.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Arasında İlişkiler Gelişiyor

21 Ekim 2016 Cuma 16:46

Azerbaycan ve Türkiye, bir millet iki devlet anlayışıyla uluslararası ilişkilerini devamlı olarak geliştirmek üzere geçmişten günümüze birçok çalışma gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki akademik işbirlikleri de başarılı bir şekilde devam ediyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi bu yıl Mart ayında, üniversiteden bir heyetle birlikte Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’ne (AzMİÜ) ziyarette bulunmuş, iki üniversite arasında Mevlana Değişim ve Erasmus+ KA1 programları ikili işbirliği protokolleri imzalanmıştı. İmzalanan bu protokollerin gerçekleştirilmesi için AzMİÜ Uluslararası Programlar ve Projeler Sektör Müdürü Arif Necimov ile MCBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Devrim Zerengök tarafından bir Skype toplantısı organize edildi ve birçok önemli konu görüşülerek iş planlaması yapıldı.

Yapılan Skype toplantısına; MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, AzMİÜ Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nergiz Abdullayeva, AzMİÜ İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhabbet Mammedov, MCBÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, MCBÜ İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, AzMİÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dos. PhD. Elşad Yusifov, MCBÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın, MCBÜ Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sühal Şemşit, MCBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Uzman Devrim Zerengök, MCBÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fadıl Aykut, AzMİÜ Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü PhD. Farhad Aliyev, AzMİÜ Uluslararası Programlar ve Projeler Sektör Müdürü Arif Necimov ile AzMİÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Müdür Yardımcısı ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Könül Şirinova, katıldı. 

Toplantıda, AzMİÜ ile MCBÜ arasında rektörlerin imzaladıkları protokollerin yürütülür hale getirilmesi için ortak çalışma grubunun oluşturulması ve organizasyonun işbirliği çerçevesinde yürütülmesine; üniversiteler arasında öğrenci, öğretim üyesi ve idari personel değişiminin ve birlikte çalışma olanaklarının geliştirilmesine, kış ve yaz okullarının organize edilmesine; indeksli dergilerde ortak makaleler hazırlamasına; işletme üzerine çift diploma programlarının hazırlanması ve akademik kadro değişiminin planlamasına, birlikte Erasmus+ KA2 ve KA3, HORIZON 2020 ve diğer projelerin hazırlanmasına karar verildi.

MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, bu yıl Kasım ayında AzMİÜ Rektörü Prof. Dr. Gülçöhre Mammedovan ile üniversite temsilci heyetini MCBÜ’ye davet etti. AzMİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nergiz Abdullayeva da nazik daveti için Prof. Dr. Birol Kovancılar’a teşekkür etti.  /EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.