23 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • İzmir21°C
  • Ankara15°C

ATATÜRK VE TÜM ŞEHİTLERİN RUHUNA HELVA DAĞITILDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla Kula Merkez Çarşı Camii’nde Kur’an-ı Kerim okunarak vatandaşlara helva ikramı yapıldı.

Atatürk ve Tüm Şehitlerin Ruhuna Helva Dağıtıldı

11 Kasım 2016 Cuma 17:20

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla Kula Merkez Çarşı Camii’nde Kur’an-ı Kerim okunarak vatandaşlara helva ikramı yapıldı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78. yıldönümünde yurdun her köşesinde olduğu gibi Manisa ve Kula’da da çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından il merkezinde ve tüm ilçelerde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle camilerde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak vatandaşlara helva dağıtıldı. Kula Merkez Çarşı Camii’nde gerçekleştirilen programa Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk, Kula Belediye Meclis üyeleri Mehmet Karaayak, Vedat Yılmaz, İlyas Macun, Nafiz Aydın, Selim Urlu, Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırgız, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Müdürü Önder Baştürk ve vatandaşlar katıldı. Çarşı Cami’nde okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve beraberindekiler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen, vatandaşlara helva ikram etti. 

Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle cami cemaatine helva dağıtıldığını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, " Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 78 yıl önce aramızdan ayrılışının yıldönümünde hayır ve dualarla yad ediyoruz. O’nun kurmuş olduğu Cumhuriyet sayesinde demokratik ve bağımsız olarak hayatımızı sürdürüyoruz. Bu anlamlı programı Kula ve diğer ilçelerde düzenleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederek bu vesileyle Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.