23 Eylül 2024
  • İstanbul24°C
  • İzmir28°C
  • Ankara16°C

ASLAN’DAN, ÖĞRENCİLERE ELİNİZİ ÇABUK TUTUN ÇAĞRISI

Piri Reis Üniversitesi İşletmecilik ve Girişimcilik Kulübü’nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği söyleşide girişimci kadınların iş dünyasındaki konumu ve karşılaştıkları engeller tartışıldı.

Aslan’dan, Öğrencilere Elinizi Çabuk Tutun Çağrısı

09 Mart 2017 Perşembe 12:30

Piri Reis Üniversitesi İşletmecilik ve Girişimcilik Kulübü’nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği söyleşide girişimci kadınların iş dünyasındaki konumu ve karşılaştıkları engeller tartışıldı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan CitiPR’ın kurucusu Derya Aslan, girişimci olmak isteyen gençlere, cesur olmaları ve hedef belirleyip zaman kaybetmeden çalışmalara başlamaları tavsiyesinde bulundu. 

Piri Reis Üniversitesi İşletmecilik ve Girişimcilik Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir söyleşi düzenledi. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aykut Arslan, Ekonomi Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazım Engin, Yrd. Doç. Dr. Erdem Bilgili, Prof. Dr. Oktay Alnıak, Yrd. Doç. Dr. Tutku Eker İşçioğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı, fakültenin konferans salonundaki söyleşiye CitiPR Marka ve İletişim Danışmanlığı Kurucusu Derya Aslan konuşmacı olarak katıldı. Derya Aslan, ‘Türkiye’de girişimcilik ekosisteminde kadının yeri’, ‘Pozitif/negatif ayrımcılık’, ‘İş hayatında yaşanan zorluklar ve sebepleri’, ‘Başarılı bir iş hayatı için tavsiyeler’, ‘Girişimci kadınlara verilen destekler yeterli mi? gibi konularda görüşlerini paylaştı. 

BAŞARILI KADINLAR ÖRNEK OLUYOR

Türkiye nüfusunun yüzde 49.8’ini oluşturan kadınların, iş dünyasında her geçen gün daha fazla söz hakkına sahip olduklarını vurgulayan Derya Aslan, “Bu, gurur verici. Günümüz iş dünyasındaki başarılı kadınların topluma örnek olduklarını düşünüyorum. Rol modeller arttıkça daha fazla kadının girişimciliğe cesaret edeceğine inanıyorum” dedi.

ÖĞRENCİYKEN DENEYİM KAZANIN

Piri Reis Üniversitesi öğrencilerine girişimcilikle ilgili tavsiyelerde bulunan Derya Aslan, şunları söyledi: “Girişimci olmak istiyorsanız elinizi çabuk tutun, şimdiden deneyim kazanmaya başlayın. ‘Para kazanırken aynı zamanda mutlu olmak için ne yapmalıyım?’ sorusunun cevabını ancak farklı işler deneyimleyerek bulabilirsiniz. Kendinizi sürekli geliştirerek sepetinizde farklı yetenekler biriktirin. İletişimin gücünü fark edin ve bu gücü kullanabilir hale gelin… Sosyal hayatınızı iyi yönetin ve ‘Networking’ dediğimiz dayanışma içinde olacağınız kişilerden oluşan ağınızı güçlü tutun”

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE HERKESİN GÖREVİ

Derya Aslan, kadına yönelik şiddetin her dönem Türkiye gündeminin ilk sırasındaki yerini koruduğunu hatırlattı. “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur” diyen Aslan şöyle devam etti: “Kadına yönelik şiddet, toplumsal şiddetin çok önemli bir parçası. Medya takip merkezi Ajans Press’in araştırmasında 2016 başından beri kadın hakları konulu 6 bin 296 haber yapıldığı tespit edildi. 2014’te medyaya 3 bin 907 haber yansırken, 2015’te bu sayı 6 bin 115 oldu. Kadın hakları ile ilgili haber yansımalarının her yıl artması, medyanın kadın haklarına verdiği önemin bir göstergesi. Bu açıdan medyaya desteği için teşekkür etmek gerekir. Kadına şiddetle mücadele, kadın-erkek, toplumun her kesiminin görevi.” // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.