ALİAĞA SEMPOZYUMA HAZIRLANIYOR
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ALİAĞA’NIN TÜM YÖNLERİ BU SEMPOZYUM’DA KONUŞULACAK
06 Eylül 2017 Çarşamba 15:44
1. ALİAĞA SEMPOZYUMU 14-15 EYLÜL’DE YAPILACAK
10 ÜNİVERSİTEDEN 30 AKADEMİSYENİN BİLDİRİ SUNACAK
“ARKEOLOJİ, TARİH, COĞRAFYA, TURİZM VE KÜLTÜRÜYLE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE 1. ALİAĞA SEMPOZYUMU” 14-15 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE ALİAĞA’DA YAPILACAK
İzmir’in Aliağa ilçesinde 14-15 Eylül 2017 tarihlerinde “1. Aliağa Sempozyumu” düzenlenecek. Aliağa Belediyesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin kurumsal işbirliğiyle gerçekleşecek Sempozyum’da 10 farklı üniversiteden 30 akademisyen, Aliağa’nın farklı yönlerini içeren bildirilerini sunacak. Sempozyum ile akademik çevrelerin Aliağa’ya olan ilgisinin arttırılarak akademik araştırmaların arttırılması ve bölgenin bugüne kadar öne çıkmamış tarihi, turistik ve kültürel birikiminin öne çıkarılması hedefleniyor. 2 gün sürecek Sempozyum, Aliağa Yalı Mahallesi’nde bulunan Hampton By Hilton Otelinde 14 Eylül 2017 Perşembe günü sabah saat 09.00’da Açılış konuşmalarıyla başlayacak.
8 BİN 500 YILLIK BÖLGE TARİHİ
Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Aliağa, makroekonomi dışında da denizi, turizmi, tarihi, coğrafyası, antik kentleri, bisiklet ve doğa yürüyüş rotaları, folklorik ve somut olmayan kültürel mirasıyla da zengin bir potansiyeli barındırıyor. Aliağa’nın sanayi dışındaki gelişme dinamik ve potansiyellerini belirlemek, kentin arkeolojik, tarihi, turizm ve kültürel birikimini öne çıkarmak amacıyla 14-15 Eylül 2017 tarihlerinde “1. Aliağa Sempozyumu” düzenlenecek. 2 günlük Sempozyum, Aliağa Plajlar Mevkiinde bulunan Hampton By Hilton otelinde yapılacak.
10 ÜNİVERSİTEDEN 30 AKADEMİSYEN BİLDİRİ SUNACAK
“Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1. Aliağa Sempozyumu”; Aliağa Belediyesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin kurumsal işbirliğinde; 10 üniversiteden 30 Akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek. Sempozyumda akademisyenler, tarihi 8.500 yıl öncesine kadar giden bölgenin geçmişten günümüze çeşitli bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.
OTURUMLAR TÜM VATANDAŞLARIN KATILIMINA AÇIK
İki günlük sempozyumun tüm oturumları ücretsiz olarak tüm vatandaşların katılımına açık olacak. Sempozyuma özellikle üniversitelerden akademisyenler, Üniversite Öğrencileri, uzmanlar ile Aliağa ve çevresine, tarihi ve kültürel birikimine ilgi duyan vatandaşların yoğun katılımı bekleniyor.
SEMPOZYUM BİRİNCİ GÜN BİLDİRİLERİ
Sempozyumun Birinci Günü olan 14 Eylül Perşembe günü “Arkeoloji”, “Coğrafya”, “Coğrafya ve Kültür”, “Doğa ve Kültür” oturumları yapılacak.
Bu oturumlarda, “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Araştırma Alanı, Kalıntılar ve Geleceğe Yönelik Planlar”, “Aliağa ve Myrina Çevresinde Doğal Çevre Değişmeleri”, “Aliağa Bölgesi’nde Yapılan Arkeojeofizik Çalışmalar”, “Geçmişten Günümüze Aliağa ve Çevresi”, “Aiolis’de Bir Dağ Kent: Aigai”, “Larisa’da (Buruncuk) Yerleşme Düzenine İlişkin Araştırmalar”, “Larisa’nın (Buruncuk) Kent Dışı Alanları”, “Aliağa'da Sanayileşme, Ekonomik Büyüme ve Nüfus İlişkileri”, “Aliağa’nın Rekreasyonel Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi”, “Aliağa’nın Yenilenebilir Enerji Potansiyeli ve Mevcut Kullanımı”, “Aliağa ve Çevresinin Eko Turizm Potansiyeli”, “Aliağa’daki Tarihi Camiler Üzerine Değerlendirmeler”, “Aliağa’nın Depremselliği”, “Aliağa’nın Doğal Çevre Özellikleri Üzerindeki Antropojenik Etkiler”, “Ekoeleştiri ve Şehir Çevreleri: Aliağa Önermeleri”, “Aydın Vilayet Salnamelerine Göre Aliağa”, “16. Yüzyılda Güzelhisar Kazasının Demografisi”, “İllüstrasyonlarla Aliağa ve Çevresine Bakış” konularında bildiriler sunulacak. Ayrıca Aliağa ile ilgili Belgesel gösterimi de yapılacak.
SEMPOZYUM İKİNCİ GÜN BİLDİRİLERİ
Sempozyumun İkinci Günü olan 15 Eylül Cuma günü “Turizm”, “Arkeoloji ve Jeoloji ”, “Arkeoloji”, oturumları yapılacak.
2. gün oturumlarında; “Aliağa'nın SOKUM (Somut Olmayan Kültürel Miras) Unsurları”, “Tur Rehberlerinin Anlatımlarında Aliağa”, “Seyahat Acentelerinin Tur Programlarında Aliağa”, “Aliağa’nın Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi ile Belirlenmesi”, “Aliağa ve Çevresinin Jeolojik Yapısı”, “Aiolis Bölgesinde Kybele Kültü”, “Myrina ve Gryneion’un Territoriumunda Yapılan Araştırmalar”, “Aiolis Kültleri: Genel Bir Bakış”, “Gryneion ve Territoriumu”, “Temaşalık Burnu, Gryneion ve Kalıntıları” konularında akademisyenler tarafından bildiriler sunulacak.
15 Eylül Cuma günü saat 15.00-16.00 arasında Sempozyumun Değerlendirme oturumu yapılacak. Ardından Sempozyuma bildiri sunan akademisyenler, Myrina Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Vardar’ın öncülüğünde Myrina Antik Kenti ve Güzelhisar Deltası Gezisi yapacak ve sempozyum sona erecek./EGE BASIN GRUBU
GAZETELERİMİZ
GÜNAYDIN EGE GAZETESİ www.gunaydinege.net
BAKIRÇAY GAZETESİ www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET GAZETESİ www.egehakimiyet.com
FOTO HABER GAZETESİ www.fotohaber.com.tr
VAZİYET GAZETESİ www.yenivaziyet.com
YENİ VİZYON GAZETESİ www.yenivizyon.net
ARASTA GAZETESİ www.arastahaber.com
ALİAĞASPOR GAZETESİ www.aliagaspor.com
SAZAN MİZAH GAZETESİ www.yenisazan.com
İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ
ALİAĞA HABER www.aliagahaber.com
ARASTA HABER www.arastahaber.com
YENİ SAZAN www.yenisazan.com
YENİ VAZİYET www.yenivaziyet.com
YENİVİZYON www.yenivizyon.net
ALİAĞA TARİHİ www.aliagatarihi.com
GÜNAYDIN ALİAĞA www.gunaydinaliaga.com
ALİAĞASPOR www.aliagasport.com
ALİAĞAMIZ www.aliagamiz.com
BAKIRÇAY www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET www.egehakimiyet.com
GÜNAYDIN İZMİR www.gunaydinizmir.com
AZİZ İZMİR www.azizizmir.com
EGE RAPOR www.egerapor.com
EGE İLAN www.egeilan.net
EGE İHALE www.egeihale.com
ALFA TİVİ www.alfativi.com
EGE VİDEO www.egevideo.com
EGEPLAY www.egeplay.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.