23 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • İzmir24°C
  • Ankara14°C

ALGER 2 ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, MCBÜ’DE YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ ALACAK

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Cezayir’in en eski ve en köklü üniversitelerinden biri olan Alger 2 Üniversitesi arasında Mayıs 2016’da imzalanan ikili anlaşma çerçevesinde MCBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı ABD Yeni Türk Dili Yükse

Alger 2 Üniversitesi Öğrencileri, MCBÜ’de Yüksek Lisans Eğitimi Alacak

08 Ekim 2016 Cumartesi 08:10

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Cezayir’in en eski ve en köklü üniversitelerinden biri olan Alger 2 Üniversitesi arasında Mayıs 2016’da imzalanan ikili anlaşma çerçevesinde MCBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı ABD Yeni Türk Dili Yüksek Lisans Programında yüksek lisans eğitimi almak üzere Cezayir’den iki öğrenci geldi. 

Mayıs 2016’da MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ve daha önce Alger 2 Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan MCBÜ Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz, ikili işbirliği anlaşmaları yapmak üzere Cezayir’de bulunmuşlardı. 
Bu ziyaret kapsamında Alger 2 Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasındaki ikili işbirliği ve değişim programları iş birliği konuları kapsamlı bir şekilde ele alınmış ve bu yönde gerek lisans gerek lisansüstü eğitimi almak üzere öğrenci değişimi hareketliliğinin sağlanması yönünde karar verilmişti. 
Bu anlaşmaların ilk evresi olarak Alger 2 Üniversitesi Doğu Dilleri Fakültesi Türkoloji Bölümünün ilk mezunlarından olan Mourad Bensadoune ve Lamine Tammsout, MCBÜ Türk Dili ve Edebiyatı ABD’nın ilk yabancı uyruklu öğrencileri olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden kabul aldılar. 

Üniversiteye gelen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya’yı ziyaret etti. Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, görüşmede Cezayir’le ortak tarihimiz ve kültürel ilişkilerimizin önemine dikkat çekerek; MCBÜ öğrencilerinin Cezayir’de eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelebi, eğitimde kalite standartlarının yükseltilmesinin en önemli hedefleri arasında olduğunu dile getirerek, MCBÜ’nün sadece lisans seviyesinde değil, lisansüstü eğitim için de tercih edilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Eğitimdeki akademik çeşitliliğinin yanı sıra, kampüs yaşamındaki dil ve kültür çeşitliğini artmasının da önemine dikkat çekti.

Lisansüstü eğitimlerini MCBÜ’de alacak olan öğrenciler ise; Türk Dili ve Edebiyatı alanında tamamladıkları lisans eğitimlerinin devamında, MCBÜ’de yüksek lisans yapacak olmanın büyük bir şans olduğunu belirterek, kendilerine gösterilen ilgiden ve MBCÜ’nün sağladığı imkânlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.