23 Kasım 2024
  • İstanbul12°C
  • İzmir20°C
  • Ankara15°C

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN ORMANLARA GİRİŞ YASAK

Orman yangınlarını önlemek amacıyla Aliağa ve İzmir İl genelinde ormanlık alanlara giriş çıkışlar ile ormanlık alanlarda piknik yapmak ve ateş yakmak yasaklandı.

1 Haziran'dan İtibaren Ormanlara Giriş Yasak

07 Mayıs 2022 Cumartesi 11:16

Orman yangınlarını önlemek amacıyla Aliağa ve İzmir İl genelinde ormanlık alanlara giriş çıkışlar ile ormanlık alanlarda piknik yapmak ve ateş yakmak yasaklandı.

İzmir Valiliği il genelinde 01 Haziran 2022 - 30 Ekim 2022 tarihine kadar ormanlık alanlardaki faaliyetleri yasaklanacağı belirtildi. Yasaklar arasında ormanlık alanlarda Piknik yapmak, mangal yapmak, mola vermek yer alıyor.

İzmir Valiliği'den yapılan açıkalamada; “İzmir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun 28.04.2022 tarihli ve 2022/1 sayılı kararının 31. maddesine dayanarak aşağıda sınırları belirtilen ormanlara girişlerin, 01.06.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında yasaklanması, 6831 sayılı Orman Kanunun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca uygun görülmüştür.

Aşağıda İlçesi, Köyü/Mahallesi ve sınırları belirtilen ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır. Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır. Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Bu piknik alanlarında yakılan ateşler tamamen söndürüldükten ve kullanılan alan temizlendikten sonra piknik yeri terk edilecektir. Orman Yasasının 31 ve 32. Maddesi kapsamında olan köyler/Mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyle/Mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları; ormanı etkileyebilecek yangınlara karşı gerekli önlemleri alarak, söndürme ve koruma ekiplerini kuracaklar ve orman aralarında koruma bandı oluşturacaklardır. Enerji Nakil Hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. – TEİAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecekler, yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi keseceklerdir. Belediyeler, Orman içi, Orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır. Orman İdaresi, Jandarma ve Emniyet Birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse Kaymakamların emirleri ile tüm kamu personel ve olanaklarından, önleyici hizmetler (devriye kontrol vb.) ile yangınlara karşı müdahale de yararlanılabilecektir. Yangın  ihbarı ücretsiz 112 ACİL No’lu telefonlara da yapılabilecektir.” bilgisine yer verildi.

Girişlerin Yasaklandığı Alanlar

Çiçekli, Atatürk Ormanı, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Foça Ormanı, Uzunkuyu, Parsa, Bergama Fındıklıdere-Çağlan civarı-Ağaçlandırma sahası, Kınık Kırkgeçit-Çatalçam-Karadere, Yamanlar-Karagöl, Meryemana, Mehmetler, Korucuk, Nif dağı, Dikili- Kartal Ormanı, doğan bey ormanı, Armutlu-Bayramlı yol güzergahı, Kurudere Köyü Hudutlarındaki Tüm Ormanlar, Kestane Deresi, Aliağa İlçesi Merkez Ormanları ve Pınarcık Ormanları, Buca-Sarnıç, Oğlananası

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.