İTFAİYE’NİN 93. GURUR YILI
Halkın can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendirdiği için Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmet birimi olan İtfaiye Teşkilatı, kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünü törenlerle kutladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, 29 istasyonda toplam 108 araç ve 400 personelle 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini belirterek, özverili çalışmalarından dolayı tüm itfaiye personeline teşekkür etti.
Bursa İtfaiye teşkilatının 93. kuruluş yıldönümü etkinlikleri Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, 29 istasyonda toplam 108 araç ve 400 personelle 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini vurguladı. Çalışmalar kapsamında 2015 yılında yapılarda önlem aldırılarak, toplam 2893 adet itfaiye raporu verdiklerini dile getiren Doğan, 76 bin 880 kişiye temel yangın eğitimi verildiğini, yangın, su baskını, arama-kurtarma gibi toplam 6 bin 819 itfaiye olaylarına müdahale edildiğini kaydetti. Özellikle son 7 yılda Bursa itfaiyesinin bina, araç-gereç ve personel konusunda güçlendiğini bundan dolayı daha etkin bir şekilde olaylara müdahale ettiğini dile getiren Doğan, “4 yeni itfaiye binası yapıldı. 36 yeni itfaiye aracı alındı. Nakil ve yeni alınan personellerin katılımıyla norm kadro doluluk oranı yüzde 25’lerden yüzde 80 seviyelerine çıkarıldı. 368 gönüllü itfaiyeci yetiştirildi, 2011’de Kirazlı, 2016 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde Narlıca, Kurşunlu, Cerrah, Tahtaköprü, Tacir, Sultaniye, İpekyolu, Yeniköy, Elbeyli, Kınık, Karıncalı, Göynükbelen, Boyalıca, Adaköy, Derbent ve Bayramdere olmak üzere toplam 17 mahallelerimizde gönüllü itfaiye teşkilatı kuruldu” dedi.
Enkazda canlı olup olmadığını tespit eden sesli ve görüntülü teknolojik cihazların da teşkilat bünyesine alındığını vurgulayan Doğan, “İtfaiye araçlarının takibini yapmak ve itfaiye olaylarına daha kısa sürede ulaşılmasını sağlamak için CPS araç takip sistemi kuruldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sahillerde boğulmaların önüne geçmek için yaz sezonu boyunca toplam 12 noktada 12 bot ve 50 cankurtaranla haftanın 7 günü cankurtaran hizmeti verildi. 35 noktaya 16 bin 230 metre uzunluğunda mantar şerit çekildi ve boğulma tehlikesi geçiren 104 kişi kurtarıldı. İtfaiye araçlarımızın girmekte zorlandığı 34 şehir içi sokağa ve merkeze uzak olan 102 köy olmak üzere 136 adet yangın dolabı kuruldu. 786 olan yangın hidrant sayısı 2 bin 172’ye çıkarıldı. Bize bu imkânları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye şahsım ve teşkilatım adına çok teşekkür ederim. Ayrıca hizmetlerindeki özverili çalışmalarından dolayı kahraman itfaiyeci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Törenler daha sonra itfaiye araçlarının siren çalarak attıkları şehir turunun ardından sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.