• BIST 9893.98
  • Altın 2880.724
  • Dolar 34.0717
  • Euro 38.0378
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ankara 14 °C

İkinci Becker Karar Ver Cup’a Egiad Desteği

İkinci Becker Karar Ver Cup’a Egiad Desteği
Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir ve Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kebir, 7-8-9 Eylül’ de başlayacak Türkiye’nin ilk kadın hakları konseptli basketbol turnuvası ‘II. Becker Karar Ver Cup’ın tanıtım faaliyetleri kapsamında Ege Genç İşadamları De

Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir ve Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kebir, 7-8-9 Eylül’ de başlayacak Türkiye’nin ilk kadın hakları konseptli basketbol turnuvası ‘II. Becker Karar Ver Cup’ın tanıtım faaliyetleri kapsamında Ege Genç İşadamları Derneği EGİAD’ ı ziyaret etti. 

Gerçekleşen ziyarette EGİAD Başkanı Seda Kaya ile bir araya gelen Volkan Kebir, Kadın şiddetine, çocuk gelinler ve başlık parasına basketbol yoluyla dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen İkinci Karar Ver Cup Turnuvasına EGİAD’ ın desteğini istedi. Ülkemizin kadına şiddet konusunda iç açıcı bir tablo çizmediğini kaydeden Kebir, her kurum ve kuruluşun, sivil toplum örgütlerinin kendi etki alanında yürüteceği çalışmaların önemine dikkat çekti. EGİAD’ ın Türkiye’ nin ilk kadın hakları konseptli bu turnuvayı desteklemesinin önemli olduğunu ifade eden Kebir, tüm EGİAD üyelerini turnuva kapsamında oynanacak maçlara davet etti. 

Başkan Kaya’ ya kulübün geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerini anlatarak, bu yıl yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kebir ise, Bornova Becker Spor’un potaya top atan bir basketbol takımı olmaktan öte topluma fayda sağlayacak birçok projeyi de hayata geçirdiğini ifade etti. Bu yıl yürütülecek Zihinsel Engelli çocuklar, Kanser tedavisi gören çocuklar, ihtiyaç sahibi çocuklar projelerinin detaylarını da aktaran Kebir, EGİAD Başkanından bu projelere ilişkin de destek istedi. 

KADINA ŞİDDET SİYASETİN RADARINA GİRMİYOR
EGİAD Başkanı Seda Kaya ise, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, takımın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti. Bu tür etkinliklerin farkındalık yaratmak adına önemine dikkat çeken EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Ülkemizde son dönemde görünürlüğü ve niceliği artan kadına şiddet olayları hızla kadın cinayetlerine dönüştü. Ardı arkası kesilmeyen kadına şiddet “acilen çözülmesi gerekenler” listesinde yer almakta. Sivil toplum kuruluşlarının farkındalık yaratmak amacıyla yoğun çaba sarfettiği kadına şiddet, ne yazık ki siyasetin radarına girmiyor. Zira Türkiye’de yoğun siyasi gündem de buna izin vermiyor. Ancak bu süreçte birçok kadınımız, sözlü ya da bedensel şiddete maruz kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, 236 kadın öldürüldü, 112 kadına tecavüz edildi.  319 kadın şiddet sebebiyle yaralandı. Bunlar resmi kayıtlara geçenler. Bir de geçmeyenleri göz önüne alırsak rakamlar gerçekten ürkütücü. Yasalarımızın kadından yana olması gerekmekte.  “İyi hal” ve “Tahrik indirimi” çok iyi tanımlanmalıdır. Hukuk yoluyla daha sıkı korunmayı gerektiren suçlar “iyi hal” kapsamından çıkarılmalıdır. Ağır cezayı gerektiren suçlar bakımından uygulama daraltılmalı, indirim sebepleri hâkimin takdirinden çıkarılıp kıstaslara bağlanmalıdır. Şiddet uygulayan, eşini öldürüp, sonra kravat taktığı için iyi hal indiriminden faydalanmamalıdır. Bu giden canlara yasalarda yapılan en büyük haksızlıktır diye düşünmekteyiz. Şiddetin bitirilmesinde bir başka önemli nokta ise toplumsal bakış açısının değişmesinden geçmekte. Türkiye'de şiddete uğrayan kadınların yüzde 89'u ne yazık ki resmi kurumlara başvurmuyor. Aile içi şiddete abartılan bir sorun gözüyle bakıp bunu içinde yaşayanlar,  sadece aileyi ilgilendiren bir durum olduğuna inananlar bu çözüme ket vurmakta. Bunun insanlık suçu olduğunu bilir ve kabullenirsek, bence şiddet kendiliğinden azalacak ya da bir gün umuyoruz sona erecektir.” dedi. 

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Becker Karar Ver Cup, 7-8-9 Eylül tarihlerinde Point Bornova Alışveriş Merkezi yanında yapımı yeni tamamlanan Bornova Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek. Turnuvada, Bornova Becker Spor, Edremit Belediyesi Güre Basketbol, Kırçiçeği Bodrum Basket ve Urla Belediyesi Basketbol takımları mücadele edecek. / EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.