• BIST 9900.25
  • Altın 2880.724
  • Dolar 34.0717
  • Euro 38.0378
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ankara 13 °C

Hesabını Bilen Vatandaş Memnun

Hesabını Bilen Vatandaş Memnun
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesine ulaştırdığı hizmet kalitesini daha da yükseltmek için kartlı sayaç aboneleriyle anket çalışması gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesine ulaştırdığı hizmet kalitesini daha da yükseltmek için kartlı sayaç aboneleriyle anket çalışması gerçekleştirdi. Kartlı sistemin eski sayaçlara göre çok daha kullanışlı olduğunu ifade eden vatandaşlar, yeni sistem sayesinde kaçak bedeli ödemekten kurtuldukları ve hesaplarını bildikleri için memnun olduklarını dile getirdiler.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki su abonelerine daha kaliteli hizmet vermek için yürüttüğü kamuoyu yoklama çalışmalarıyla halkın nabzını tutuyor. Kapı kapı dolaşarak kullanıcıların görüşlerini alan MASKİ, toplanan bilgiler ışığında yol haritaları oluşturarak, vatandaş memnuniyetini arttırma yönünde çalışmalar yapıyor. MASKİ’nin evlerinde ziyaret ederek, elektronik kartlı sayaç konusunda görüştüğü vatandaşlar, kartlı sistemle birlikte büyük kolaylığa ve rahata kavuştuklarını ifade ettiler.  Sürpriz fatura derdi son bulduğu için memnun olduklarını belirten kartlı sayaç kullanıcıları, bütçelerine göre dolum yaptırabildikleri için hesaplarını bildiklerini söylediler.

“HARCADIĞIM SU MİKTARINI GÖREBİLİYORUM”
Yunusemre Uncubozköy Mahallesi sakinlerinden Sebahattin Anamurlu, elektronik kartlı sayaç sistemini bir yıldır kullandığını belirtti. Anamurlu, “Daha önce böyle bir sistem kullanmamıştım. Son bir yıldır bu sistemi kullanmaktayım. Gün gün ne kadar su harcadığımı ve ne kadar daha kullanım hakkı kaldığını görebiliyorum. Çok memnunum” dedi.

SÜRPRİZ FATURALARA SON
Halil Emin Sezer adlı mahalle sakini de sistemden memnun olduğunu dile getirdi. Sezer, “Kartlı sayaç sayesinde kaçak kullanım önleniyor. Kullanacağımız su miktarını baştan belirlediğimiz için daha kontrollü oluyor. Böylece sürpriz faturayla karşılaşmıyoruz. Yüklediğimiz için miktarı biz belirliyoruz. Bu konuda çok işimize yarıyor. Çok memnunum” dedi.

“KAÇAĞIN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLUYORUM”
Yunusemre Muradiye Mahallesi’nde ikamet eden Abdülkadir Kızılırmak, “Gidip her ay su faturası yatırmıyorum. Kullanacağım su miktarının bitip bitmediğini takip ediyorum. Bu sistemle de kaçağın önüne geçmiş oluyorum. Elektronik kartlı sayaçtan memnunum” dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”
Şehzadeler Sancaklı Bozköy Mahallesi’nde ikamet eden Muzaffer Yıldırım, “Yeni sistem olan elektronik kartlı sayaçtan memnunuz. Yeni sayaçlardan çevremde kullanan arkadaşlar da memnun olduklarını söylüyorlar. Kullandığımız suyun miktarını kendimiz belirliyoruz. En azından kaçak su kullanımını engellemiş oluyor. Bu sistemde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

“HAK GEÇMEMİŞ OLUYOR”
Elektronik kartlı sayaç ile birlikte kaçak kullanımların önüne geçilmesinden dolayı memnun olduklarını ifade eden Hatice Ataş, “Kartlı sayaç ile su faturasını ödemeyen kişilerin ücretinin bizim üzerimize geçmesi engellendi. Eski sayaçlarda ortaya çıkan su kaçaklarının da önüne geçilmiş oldu. Yeni sayaçlarımızdan çok memnunuz” dedi.

“KULLANACAĞIMIZ KADAR YÜKLEME YAPIYORUZ”
Kart dolumlarını bütçelerine göre ayarlayabildikleri için gereksiz kullanımın da ortadan kalktığını belirten Sefer Güllübaş, “Yeni sayaçlarımızdan çok memnunuz. Kartlarımıza kullanacağımız kadar yükleme yapıyoruz. Kaçağın da önüne geçmiş oluyoruz. Bu hizmetten dolayı da Cengiz Ergün Başkanımız’a çok teşekkür ederim” dedi.

“SAYAÇ OKUNMASINDAN KURTULDUK”
Mekanik sayaçların okunması ve faturalandırılması sürecinin zahmetli ve sıkıntılı bir süreç olduğunu söyleyen Hasan Kaya, “Param olduğu sürece yükleme yapıyorum. Önceki sayaçlarda görevli arkadaşlar sayaç okumaya geldiğinde evde olmak gerekiyordu. Evde olmadığımızda sayaçlarımız okunmuyordu. Hem bizim için hem de sayaç okumaya gelen görevli arkadaş için problem oluyordu. Bu sistemle bu işlerden kurtulmuş olduk. Kartlarımıza yüklediğimiz miktara göre su kullanımı yapıyoruz. Yedek kartımız da mevcut. Bu sistemden çok memnunum” dedi.

“SUYUMUZU KONTROL EDEBİLİYORUZ”
Yeni sistemle birlikte, kullanılan suyun kontrolünün kendisine ait olmasından ötürü memnun olduğunu ifade eden Nurten Kaya, “Yeni sayaçlarımıza önceden yükleme yaparak kullanıyoruz. Yüklediğimiz miktar bitime yaklaştığı zaman tekrar dolduruyoruz. Kendimiz suyumuzu sayaçtan kontrol edebiliyoruz. Biz çok memnunuz” dedi.

“ÇOK İYİ BİR SİSTEM”    
Kartlarında kalan bakiyeyi takip ederek, diledikleri kadar yükleme yapabildiklerini söyleyen kartlı sayaç kullanıcılarından Mehmet Dalgın, “Bu sistemi çok beğendim. Çok iyi bir sistem. Daha önceki sistemde sayaç okuma sıkıntısı oluyordu. Şimdi kendimiz takip edebiliyoruz. Kalan su miktarını sayaçtan kontrol edip bitime yakın tekrar dolduruyoruz. Bu sistemden çok memnunuz” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.