• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • İzmir 6 °C
  • Ankara 0 °C

Gürsan, “AASSA-WISE Komitesi Üyesi” seçildi

Gürsan, “AASSA-WISE Komitesi Üyesi” seçildi
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan,  Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)  tarafından nomine edildiği Asya Bilim Akademileri Birliği (Association of Academies and Societies of Sciences in Asia-AASSA)'nin  "Bilim ve Mühendislikte Kadın (Women in Science and Engineering-WISE) Komitesi"ne  “Üye” seçildi.

Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, AASSA’ya üye ülkelerde bilim kadınlarını bilime ve mühendisliğe teşvik etmek, bilim ve teknolojide kadınların statülerini belirlemek ve tartışmak amacıyla AASSA altında oluşturulan ve üye ülkelerde, belirli dönemlerde uluslararası çalıştaylar düzenleyen AASSA-WISE Komitesi çalışmaları içerisinde görev alacak.

Başarılı bilim insanı Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, TÜBA ve AASSA ile Küresel Bilim Akademileri Ağı (IAP) iş birliğiyle 29-30 Mayıs 2014 tarihinde Ege Üniversitesi’nde düzenlenen “Women in Science and Technology” başlıklı toplantının organizasyonunda görev aldı. Çalıştaya, Malezya, Kore, Azerbaycan, Nepal, Ermenistan, Endonezya, Moğolistan, Sri Lanka, Pakistan, Bangladeş, Filipinler ve Türkiye’den 22 seçkin bilim insanı konuşmacı olarak katıldı. 2014 yılında çalıştaya katılan konuşmacılar ve konuşmacıların interaktif katılımı ile ortaya çıkan sonuçların yanı sıra katılımcı ülke raporları, AASSA-WISE komitesince değerlendirilerek kitap haline getirildi. 2015 yılında basılan kitabın AASSA’ya üye ülkeler başta olmak üzere global düzeyde tanıtımı yapıldı.

AASSA-WISE Komite Üyesi olarak 2017 yılından itibaren bu alanda yürütülecek çalışmalara katkı verecek olan Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, WISE Komitesi’nin özellikle üzerinde durduğu AASSA’ya üye ülkelerde  bilim kadınlarının sorunlarını tespit etmek, kadınların bilimde ilerlemesi için hükümetin teşvik politikalarını ve bilimsel rolünü keşfetmek, kadınların rolünü teşvik etmede en iyi uygulamaları belirlemek, kadınları bilim ve teknolojide profesyonel olmaya teşvik etmek gibi doğru yöntemleri bulmak adına çeşitli program ve faaliyetler içerisinde yer alacak.

PROF. DR. KADRİYE ARZUM ERDEM GÜRSAN KİMDİR?

Ege Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi’nden 1993 yılında mezun oldu. 1996 yılında yüksek lisans derecesini, 2000 yılında doktora derecesini aynı fakültede Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2000-2003 yılları arasında yardımcı doçent olarak, 2003-2009 yılları arasında doçent olarak Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda çalıştı. Halen 2009 yılından bu yana aynı anabilim dalında Profesör olarak görev yapıyor.

Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, 2001 yılında TÜBA tarafından Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödüllendirme Programı (GEBİP) kapsamında, “TÜBA-GEBİP Ödülü”ne layık görüldü. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2006 yılında Fen Bilimleri Kimya alanında “TÜBİTAK Teşvik Ödülü” ve 2015 yılında Sağlık Bilimleri alanında “TÜBİTAK Bilim Ödülü”nün sahibi oldu. 2007 yılında TÜBA Asosye üyesi ve 2016 yılında TÜBA Asli üyesi seçildi.

Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan’ın ilaç, enzim ve nükleik asitlere dayalı olan elektrokimyasal biyosensörlerin geliştirilmesi ve çevre, gıda ve sağlık alanında uygulamalarına dönük birçok ulusal ve uluslararası işbirliğine yönelik çalışmaları bulunuyor. Bilimsel araştırmalarını “İlaç-DNA etkileşimleri, aptamer-protein etkileşimleri, kalıtımsal ve bulaşıcı hastalıklara dayalı dizi seçimli nükleik asit hibridizasyonu ve biyobelirteçlerin tayinine yönelik ‘kullan-at’ prensibi ile çalışan yeni nesil biyosensör/ aptasensör teknolojilerinin tekli ve çoklu ölçüme dayalı geliştirilmesi ve uygulamaları" konularında yürüten                 Prof. Arzum Erdem Gürsan, çalışmalarında manyetik partiküller, karbon nanotüpler, grafen ve grafene dayalı nanomalzemeler, nanoçubuklar, nanokablolar, nanopartiküller, dendrimerler, iletken polimerler ve biyopolimerlere dayalı elektrokimyasal biyosensörlerin geliştirilmesini hedefliyor /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.