• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Ankara 15 °C

Eğitimde İş Birliği

Eğitimde İş Birliği
Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, 7 Kasım 2016 tarihinde Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulanan Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi için eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, 7 Kasım 2016 tarihinde Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulanan Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi için eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

İmza törenine Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ve Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Günhan katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi protokol kapsamında; iş birliği yapılacak alanlara yönelik yeterli sayıda öğretim üyesi ve öğrenciyi görevlendirmek; akademik personelce verilecek hizmetlerde aksamaların yaşanmaması için gereken önlemleri almak; projeyi uygulayan okulun 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencilerin belirli bir program çerçevesinde, üniversite kampüs ve kütüphanelerinden yararlanmalarını sağlamak; belirlenmiş derslere katılabilmelerine, üniversitenin uygun gördüğü öğretim üyeleri ile irtibata geçebilmelerine, kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkân sağlamak; ihtiyaç duyulan alanlarda toplantılar ve hizmet içi eğitimler düzenlemek; üniversite bünyesinde yürütülmüş/yürütülmekte olan proje okullarımızın faaliyetlerine yönelik yüksek lisans ve doktora tezleri ile araştırma çalışmalarından uygun görülenlerin proje/program uygulayan okullar ile paylaşılması ve protokol kapsamında yürütülecek çalışmalarda kullanılabilmesine izin vermek; protokol kapsamındaki çalışmalar hakkında ilgililerin bilgilendirilmesi, çalışmaların tanıtılması, destek sağlanması ve paylaşımın artırılması amacıyla, web sayfası, e-posta grupları, sosyal medya uygulamalarından yararlanmak ve üniversitenin ilgili bölümlerinde eğitim almakta olan son sınıf öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin gönüllü katılımları ile proje/programın uygulanmasında bilimsel çalışmalara destek vermekten sorumlu olacak.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü; okul, üniversite ve varsa diğer kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, her türlü resmi iş ve işlemleri hızlandırmak; süreci takip etmek, gerekli bütçe ve insan kaynağını sağlamak; okullarda yapılacak olan çalışmalar hakkında yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik gereken bilgilendirmelerin yapılmasına katkı sağlamak; iş birliğinin öngördüğü faaliyetler için gerekli maddi ve manevi desteği vermek; gerektiğinde sponsor bulmak ve okullardaki uygulamaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, izlenmesi ve değerlendirilebilmesi amacıyla gereken önlemleri almaktan sorumlu olacak.

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi ise; proje okulları yönetmeliği ve proje/program uygulayan okulların “Vizyon Belgesi”nde belirtilen esaslar çerçevesinde gerekli iş ve işlemleri koordine etmek ve yürütmek; proje/programın yürütülmesinde gerektiğinde yerel yönetimler, STK’lar ve diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak;  Proje Danışma Kurulu ve Proje Yürütme Komisyonları için uygun çalışma ortamları hazırlamak ve projenin/programın uygulanması için gerekli maddi/manevi tedbirleri almaktan sorumlu olacak: İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Bugün Üniversitemiz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında yeni bir iş birliği protokolünü hayata geçiriyoruz. Eğitim sektöründe üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı birbirini tamamlayan kurumlardır.  Tabii ki aynı sektörde faaliyette bulunan bu iki kurumun aralarında birbirini tamamlayan güçlü bir iş birliği gereklidir. Biz de Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bundan önce çok sayıda iş birliği protokolünü imzaladık ve hayat geçirdik. En son Milli Eğitim Müdürlüğü ve bizim de içinde olduğumuz Başsavcılığın Merkezi Rehabilitasyon Projesi kapsamında yine bir araya geldik. Bugün Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi projesi kapsamında Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile eğitimde işbirliği protokolünü imzalayacağız. Biz üniversite olarak, hem insan kaynağımızı hem de laboratuvarlar, atölyeler ve sınıflar gibi her türlü fiziki imkânlarımızı Milli Eğitim camiamızın hizmetine sunmaktan memnunuz. Bu ülkenin ihtiyaç duyduğu sadece mesleki ve bilimsel bakımdan değil, ahlaki bakımdan da nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Bu noktada, elbette üniversite olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yakın ilişki ve iş birliği içinde olmak durumundayız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, “Sayın Rektörümüz göreve geldiğinden bu yana; gayretli çalışmalarıyla, üniversitemizin fiziki altyapısını tamamlayıp, nitelikli bir üniversite haline gelmesi noktasında ciddi gayretler gösterdi.  Biz ne zaman Rektörümüze müracaat etsek, bize kollarını açtı ve üniversitenin tüm imkânlarını ortaöğretim öğrencilerine sundu. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Hocamızın da bahsettiği gibi daha önce birçok protokol imzaladık. Bu protokoller gereği Fen Lisesi öğrencilerimiz üniversiteyi tanıyor ve laboratuvarlarından istifade ediyor. Hocalarımızı okullarımıza davet ediyoruz. Onlar bilgi ve birikimlerini öğrencilerimize ve öğretmenlerimize aktarıyor. Yine mesleki eğitimde protokollerimiz var. Mesleki eğitimde de yeni gelişmeler ve teknolojik hamleler öğrencilerimiz ve öğretmenlerle paylaşılarak, okullarımızda niteliğin artırılmasına ciddi katkılar sağlanıyor.. Bugün itibarı ile de Manisa’mızda bir proje okul olarak adlandırdığımız Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz ile bir protokol imzalayacağız. Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz; içerisinde fen bilimleri ve sosyal bilimleri olan proje bir okuldur. Buralardan güzel çocukların yetişmesine, vatanını ve milletini seven, hizmet eden nesiller yetişmesine vesile olacağız” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.