• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Ankara 9 °C

Egeli Bilim İnsanı Prof. Ela, Ödüle Doymuyor

Egeli Bilim İnsanı Prof. Ela,  Ödüle Doymuyor
Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Erten Ela, "ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Araştırma Teşvik Bilim Ödülü"nü aldı.

Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Erten Ela, "ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Araştırma Teşvik Bilim Ödülü"nü aldı. 

Daha önce yaptığı çalışmalarla bir çok başarıya imza atan  Ege Üniversiteli başarılı bilim insanı Prof. Dr. Erten Ela ödüle doymuyor.

Almanya'nın en prestijli ödülü Alexander von Humboldt Ödülü’nü 2011 yılında alan, 2013 yılında Alexander von Humboldt kurumunun başarılı Türk bilim insanı ve testimoniali seçilen Prof. Dr. Şule Erten  Ela,  2013 yılında  Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü; 2014 yılında UNESCO-LOREAL Genç Bilim Kadını Ödülü, 2015 yılında ise Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü'nün sahibi oldu. Prof. Dr. Erten Ela,  bu yılda  ödül alma geleneğini bozmayarak Ege Üniversitesine  "ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Araştırma Teşvik Bilim Ödülü" nü getirdi.

Bilim ve endüstride yapılan araştırma çalışmalarını ve hizmetlerini değerlendirmek, yetişmekte olan kuşakları özendirmek ve teşvik etmek amacıyla her yıl Onur, Bilim, Hizmet İle Araştırma ve Teknoloji Teşvik Ödülleri veren ODTÜ Prof. Dr. Mustafa  Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı 2016 ödüllerini kazananları açıkladı.

Prestijli bir ödül olan ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Araştırma Teşvik Bilim Ödülünü “Enerji” alanında yaptığı çalışmalarla  Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Erten Ela layık görüldü. 

ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Bilim Ödülleri, seçkin bilim adamlarının ve uygulamacıların, tüm bilim alanlarındaki araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetlerini değerlendirmek, yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla veriliyor. Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Erten Ela, ödülünü 19 Aralık 2016 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek törenle alacak. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.