• BIST 10096.51
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ankara 21 °C

Ege’de Mezuniyet Coşkusu

Ege’de Mezuniyet Coşkusu
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Mezuniyet törenine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyser Pişkin, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı. Törene katılamayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın mesajı okundu. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak, “Ege Bölgesi’nin ilk diş hekimliği fakültesi olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2015-2016 mezunlarını yuvadan uğurlamak üzere bir arada olmanın gurur ve mutluluğunu paylaşıyoruz.  Bugün mezunların ve ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü ama bir yandan da mezunlarımızın yaşamlarında yeni bir dönemin başlangıcı. Üniversite eğitimi alınan dersler ya da yapılan ödevlerin çok ötesinde giden bir eğitim sürecidir. Üniversitemizin hedefi çağdaş bir üniversite ortamında yetişmiş, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya istekli, sorumluluk isteyen ve üstlenen bireyler yetiştirmektir. Yaşamınızın bu yeni döneminde yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Ege Üniversitesinin kapıları sizlere her zaman açıktır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğunu unutmadan akla ve bilme dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için yürümeniz dileğiyle başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Bornova’nın çok özel bir kent olduğunu bu yüzden çok şanslı bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Başkan Olgun Atila ise “Üniversite kenti olan bir kentte belediye başkanı olmak çok anlamlı, çok önemli. Bizde kentimizin yönetiminde ortak akıl ve katılımcılık anlayışıyla hareket ediyoruz. Kenti bu şekilde yönetmekten büyük bir onur duyuyoruz.  Kentimizin Bornova’mızın bugünlere gelmesini sağlayan Ege Üniversitemiz her alanda bizlere çok büyük katkı sağladı. Ben buradan Ege Üniversitesi ailesine çok teşekkür ediyorum. Bugünün esas mimarı olan genç arkadaşların birbirlerinden hiç ayrılmamasını, meslek dayanışmalarına saygı göstermelerini ve mesleki ilkelerinin devam etmesini diliyorum. Toplumumuzun sağlığının koruyucularının öncü olacağına yürekten inanıyorum. Çıkmış olduğunuz yolda başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Beyser Pişkin, “İnsan yetiştirmek bir sanattır belki de sanatların en zoru fakat en kalıcı olanıdır. Büyük özveri, güven, emek, anlayış ve sabır ister. Bu nedenle siz sevgili gençler bizlere ailenizin emanet ettiği çok değerli sanat eserlerisiniz. Geçirmiş olduğumuz yıllar içerisinde sizleri elimizden geldiğince mesleki anlamda eğitmenin yanı sıra hazırladığımız projeler, fakültemizde aldığınız görev ve sorumluluklar ile sosyal ve manevi yönden de geliştirmeye çalıştık. Bu çabamızda şüphesiz ki en büyük görev değerli öğretim üyesi arkadaşlarıma düşmektedir. Buradan sizlerin huzurunda her birine gösterdikleri çaba ve özveri için teker teker teşekkür etmek istiyorum. Bugün sizlerle buradan Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında Türkiye Cumhuriyetinin iyi yetişmiş diş hekimleri olarak uğurluyoruz. Ancak şunu hiçbir zaman unutmuyoruz ki sizlerin asli görevi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bu Cumhuriyetin evladı olmaktır. İçerisine girdiğiniz her ortam ve şartta bunu unutmamanız bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmeniz bu ülkenin sizden istediği yegane duruştur” dedi.

Ailelere de seslenen Prof. Dr. Pişkin,  “Bugün yıllarca ilmik ilmik işlediğiniz, özveri gösterdiğiniz, tüm olumsuzluklardan sakındığınız evlatlarınızın meslek sahibi olarak hayata doğru yol alışlarını izleyeceğiniz en önemli ve gururlu bir gündür. Evlatlarınızın hayatındaki mimarları olarak sizleri tebrik ediyor bugün ve bundan sonra ki nice başarılarıyla bu haklı gururu sonsuza kadar yaşamanızı diliyorum ” dedi.
Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz, “ Sevgili arkadaşlar bugün ülkemizdeki yaklaşık sayıları otuz bini bulan diş hekim camiasına pırıl pırıl yeni arkadaşlarımızı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde şu an itibariyle yetmiş iki diş hekimliği fakültesi var. Sizler bu yetmiş iki fakülte içerisinde en fazla tercih edilen üç fakültede den biri olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oluyorsunuz” dedi. 

Fakültenin Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nazan Ersin genç hekimlere “Hipokrat Andı”nı okutmasının  ardından Prof. Dr. Handan Ak 2015-2016 eğitim öğretim yılı bölüm birincisi Derya Nazlıkuzu’ya  plaket verdi.  

Dönem birincisi Derya Nazlıkuzu, “İyi bir diş hekimi ve çevresine duyarlı birey olmayı hayal ettik. Hayalimize kavuşmak için çok emek verdik. Sevinç, üzüntü, telaş, heyecan ve birçok duyguyu yaşayarak bu güne geldik. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık yolunda ve hocalarımızın verdiği eğitim ışığında aydınlık bir gelecek için çaba sarf eden diş hekimleri olarak bu fakülteden ayrılıyoruz” dedi. Tören mezunların keplerini atmalarıyla son buldu.(SD/ED-O.K)  /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.