• BIST 10027.6
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ankara 16 °C

Ege ve Eski Yunan Tarihi

Ege ve Eski Yunan Tarihi
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya’nın “Ege ve Eski Yunan Tarihi-ı” kitabı raflarda yerini aldı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya’nın “Ege ve Eski Yunan Tarihi-ı” kitabı raflarda yerini aldı. 

Bilge Kültür Sanat Yayınevi tarafından basılan kitapta; siyasetten edebiyata, felsefeden bilime, sanattan mimariye hemen her alanda yarattığı özgün kültürlerle Batı uygarlığının temellerini oluşturan Ege ve Eski Yunan dünyasının tarihi anlatılıyor.

İki cilt olarak planlanan kitapta “Denizler, Yarımadalar, Adalar, Bölgeler, Kentler, Dağlar Ve Irmaklar, Ege ve Yunanistan’ın Tarih Öncesi, Girit: Minoslar, Mikenler, Miken ve Troya Arkeolojisi, Sosyopolitik ve Ekonomik Bakımdan Mikenler, Ege Göçleri, Dorların Yunanistan’a Gelişi ve Batı Anadolu Kıyıları, Karanlık Çağ ve Homeros Çağı, Polisler ve Kolonicilik, Destanlar ve Din: Homeros ve Hesiodos, Arkaik Çağ, Sparta ve Atina” konularına yer veriliyor.

PROF. DR. MEHMET ALİ KAYA KİMDİR?
Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, 1961 yılında Denizli’nin Çardak ilçesinde doğdu. Lise öğrenimi Çardak’ta tamamlayan  Kaya, 1985 yılında Anakara Üniversitesi(AÜ) Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü’nden mezun oldu. AÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih  Anabilim Dalı’nda 1992’de yüksek lisansını, 1997’de doktorasını tamamladı. Akademik kariyerine 1993 yılında Ege Üniversitesi’nde (EÜ) başlayan Prof. Dr. Kaya, 2007 yılında profesör oldu. Ege Üniversitesi’ndeki kariyeri süresince Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Tarih Bölümü Eski Çağ Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde  öğretim üyeliği görevine devam ediyor.
Anadolu’da Galatlar ve Galatlar Tarihi(2000) adlı kitabı ile  Galatlar ve Galatya'nın yaklaşık 500 yıllık siyasal, sosyal ve kültürel tarihini anlatırken, İlk Çağ Tarihi ve Uygarlığı(2015) adlı eserinde  ise Sümerlerden Hindistan’a kadar uzanan geniş  bir yelpazede İlkçağ uygarlıklarını inceledi. Prof. Dr. Kaya’nın bugüne kadar yayınlanan toplamda yedi kitabı ve 40’ın üzerinde makalesi bulunuyor.(İD/OK) / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.