• BIST 9898.5
  • Altın 2872.825
  • Dolar 34.1488
  • Euro 37.9679
  • İstanbul 24 °C
  • İzmir 28 °C
  • Ankara 16 °C

Dünya’nın En Büyük Burs Verme Organizasyonu

Dünya’nın En Büyük Burs Verme Organizasyonu
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda “Almanya’da Yükseköğrenim Araştırma Olanakları ve DAAD Bursları” konulu seminer gerçekleştirildi. Semineri, DAAD İstanbul Danışma Merkezi Eğitim Danışmanı Murat Kemaloğlu ve Ege Üniversi

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda “Almanya’da Yükseköğrenim Araştırma Olanakları ve DAAD Bursları” konulu seminer gerçekleştirildi. Semineri, DAAD İstanbul Danışma Merkezi Eğitim Danışmanı Murat Kemaloğlu ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili Edebiyatı Bölümü Okutmanı Ole Johann Thom verdi.

Almanya’da yükseköğrenim, araştırma olanakları ve burslar hakkında bilgilerin verildiği seminere,  Almanya’da lisans, master, doktora yapmak isteyen öğrenciler ve araştırma görevlileri katıldı.
Almanya’da her okulun farklı kriterlere göre öğrenci kabul ettiğini  belirten Kemaloğlu, “Üniversiteler gönderdiğiniz belgelerle sizi değerlendiriyor. Bu yüzden belgelerinizi hazırlarken araya üçüncü şahısları katmayın. Mümkün olduğunca dürüst davranın. Burstan yararlanıp Almanya’da eğitimine devam edecek kişi, Türkiye’de LYS’de hangi bölüme yerleşirse Almanya’da da aynı ya da benzer bölümlere başvuru yapabilir. Araştırma, master ve doktora yalnızca Almanca ve İngilizce dillerinde eğitime olanak sağlıyor. Tam master bursu dediğimiz bir şey var. Bu, Almanya’da master düşünenler için DAAD ile Türk Eğitim Vakfı’nın ortaklaşa karşıladığı bir ihtiyaç bursu” diye konuştu.

Kemaloğlu, “Neden Almanya diye düşünen kişilere cevap olarak şunu diyebilirim. Almanya’da bir üniversite Alman vatandaşına yükseköğrenimi ücretsiz veriyorsa, Türkiye’den gidenlere de ücretsiz eğitim veriyor. Tabi ki sadece devlet üniversitelerinde böyle bir durum var. Özel üniversiteler buradaki gibi ücretli. Bunun yanında Almanya’da gerçekleştirdiğiniz çalışma sonucu aldığınız belge, ulusal çapta bir kabul görecektir ve çok fazla program seçeneği mevcut” dedi.

Dünyanın en büyük burs verme organizayonunun DAAD’nin olduğunu ifade eden Kemaloğlu, “DAAD burs vereceği öğrencilerin belli bir Almanca bilgisi olduğunu varsayıyor. Buna göre burs veriyor” dedi. / EGE BASIN GRUBU // Nuray Oğuz-Aslı Özkaya

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.