• BIST 9109.34
  • Altın 2919.651
  • Dolar 34.2345
  • Euro 37.6242
  • İstanbul 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Ankara 14 °C

Dikili'nin Bağımsızlık Coşkusu Alanlara Sığmadı

Dikili'nin Bağımsızlık Coşkusu Alanlara Sığmadı
Sevginin kenti Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ilçede sabahın erken saatlerinde başlayıp gün boyunca süren etkinlerle coşkuyla kutlandı.

Sevginin kenti Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ilçede sabahın erken saatlerinde başlayıp gün boyunca süren etkinlerle coşkuyla kutlandı.
 
Dikili’nin kurtuluşunun 94. yıl dönümü, ‘Cumhuriyetimize, Demokrasiye, Özgürlüklere ve Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğüne Sahip Çıkıyoruz' temasıyla Dikili Belediyesi öncülüğünde kentte gün boyu düzenlenen muhteşem etkinliklerle kutlandı. Törenlere Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Kaymakam vekili Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Dikili Cumhuriyet Savcısı Özge Tekin Yaşar, Dikili İlçe Emniyet Müdürü Aşkın Çoksever ve Dikili İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd. Bçvş. Adnan Karalar’ın aralarında bulunduğu ilçe protokolü tam kadro katıldı.
 
BİNLERCE DİKİLİLİ TÖRENLERE KATILDI
14 Eylül Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla "Kurtuluş Günü" etkinlikleri çerçevesinde kutlama programı düzenlendi. Sabah saat 09.30'da Dikili Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına Dikili Kaymakam vekili Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Dikili İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd. Bçvş. Adnan Karalar ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un kurumları adına çelenk sunumu ile başlayan törenler, gece aynı meydanda Dikili Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun zeybek gösterileri ve Dikili Belediyesi Sessiz Çığlıklar Korosu ile Aysun-Ali Kocatepe çiftinin verdiği muhteşem konserle son buldu. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle törenlere katılan binlerce Dikilili, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Yaşasın Cumhuriyet' , 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' şeklinde sloganlar attı. 
 
TÜM DİKİLİ KURTULUŞ COŞKUSUNA ORTAK OLDU

7'den 70'e tüm Dikilililerin kurtuluş coşkusuna ortak olduğu günde Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenlerin akşam bölümü Dikilili genç ve başarılı sunucu Serpil Taşel’in sunumu ile devam etti. Bu anlamlı günde sahneyi ilk olarak Dikili Belediyesi Sessiz Çığlıklar Korosu aldı. Dikili’nin özel çocuklarından oluşan koronun seslendirdiği şarkılar ve türküler izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Coşkunun doruğa çıktığı gecede Dikili Belediyesi Halk Oyunları topluluğu da oynadıkları zeybek oyunlarını ile kahramanlık destanlarını dramatize etti. Gecenin finalinde sahne alan Aysun-Ali Kocatepe çifti de seslendirdiği eserlerle izleyenlerden bol bol alkış aldı. Geceye Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un konuğu olarak gaziler, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile binlerce Dikilili katıldı. 
 
“ATATÜRK’E VE ONUN İLKELERİNE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ”
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kurtuluş etkinliğinde yaptığı konuşmasına Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anarak başladı.
 
Başkan Tosun konuşmasının devamında şunları söyledi: “14 Eylül, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu'da yazılan şanlı destanın Dikili dizesidir. Bu günü sevgi ile kutlarken ifade etmek isterim ki, 94 yıl önce Dikili demek; Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal’e gönülden bağlılık demek ise, vatanın bölünmez bütünlüğüne koşulsuz sahip çıkmak demek ise bugün de böyle. Bizler 94 yıl önceki o ruhla,  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlıyız. Mustafa Kemal'in askerleri olarak, yüreğimizdeki Cumhuriyet sevdasıyla yarınlara umutla ve güvenle bakıyoruz. Ülkemizin yarınları Atatürk ilkelerine bağlılıkla tekrar aydınlanacak, Dikilimiz gibi olacak. Buna gönülden inanıyorum. Kentimizde de, ülkemizde de Atatürkçülük yıkılmaz bir kaledir. Atatürk ilkeleri ışığında her zaman gelişimi, çağdaşlığı kendine rehber edinen bir yerel yönetim olduk. Öyle de olmaya devam edeceğiz. Bu inançla başta Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdumuzun ve kentimizin kurtuluşunda büyük mücadeleler veren kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyorum. Bu coşku dolu günde Dikilili hemşerilerimin 14 Eylül Kurtuluş Günü’nü büyük bir kıvançla kutluyor, tüm ulusumuza Cumhuriyetimizin ışığında aydınlık yarınlar diliyorum” / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.